keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Ite tein: Kardemumma-mustikkahillo

Viikonloppuna löytyi vielä mukavasti mustikkaa, vaikka puolukkaa sitä lähti hakemaan. Oli pakko poimia myös (valikoiden) mustikat matkaan, sillä vaikka osa oli jo pehmentyneitä, niin osa oli hyviä makeita isoja mollukoita. Nams! Osasta tämän vuoden mustikkasadosta tuli valmistettua makoisaa hilloa. Hilloon meni mausteeksi kardemummaa, ja hilloa on nyt maisteltu niin lettujen, aamupuuron kuin juustojen ja keksien kaverina.


Nyt on muutenkin hillojen aika. Hillojen valmistaminen on yllättävän nopeaa ja helppoa, ja on myös kiva tuliaisvieminen. Esimerkiksi omppuhillo valmistuu miltei yhtä nopeasti kuin marjahillot. Kuorta ei tarvitse kuoria jos omena on puhdas ja kotimainen ja kuori on muutenkin ohut, varsinkaan jos hillon vielä soseuttaa. Perushilloihin on kiva lisätä mausteita, vaniljaa, kanelia, inkivääriä, minttua, rosmariinia kardemummaa, miksei chiliäkin! Ei ehkä kaikkia sekaisin, vaan harkitusti ;)Nopea mustikka-kardemummahillo

5dl mustikoita
1dl vettä
3dl hillosokeria
n. 1-2tl jauhettua kardemummaa

Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hiukan poreillen 5 minuuttia. Kuori vaahto ja purkita puhtaaseen kuumennettuun hillopurkkiin. Säilytä viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti