perjantai 7. elokuuta 2015

Tehtiin ite: mustikka-vanilja munkkimuffinit

Nyt eletään mustikkapiirakka-aikaa. Sitä itseään on leivottu parikin vuokaa, mutta nyt mieli tekis kokeilla myös jotain muuta mustikasta. Jos olet samaa mieltä, niin kokeile mustikkaisia munkkimuffineita. Nämä herkut katosivat hetkessä!


Munkkimaisuus tulee siitä, että hiukan lämpöiset muffinssit valellaan voilla ja kieritellään hienossa sokerissa. Slurps! Sokeriin sekoitettiin hiukan silputtua basilikaa, ja kyllä, mustikka ja basilika toimivat kimppaan hyvin! Rohkeasti hiukan reilumminkin kannattaa basilikaa kokeilla!


Mustikka-vanilja munkkimuffinit (Noin 12 kpl)

100g voita (huoneenlämpöistä / pehmeää)
1,5-2dl sokeria (mustikoiden makeudesta riippuen)
1 muna
0,5tl kardemummaa
0,5tl vaniljaa myllystä (Dr. Oetker)
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl vaniljajugurttia
0,5dl maitoa
noin 1,5dl mustikoita

Sokerointiin:
hienoa sokeria
(pieni kourallinen silputtua basilikaa)
sulaa voita

Sekoita pehmeä voi ja sokerit hyvin yhteen puuhaarukalla. Sekoita kuivat aineet keskenään pienessä kulhossa. Lisää kananmuna voi-sokeriseokseen ja sitten sihvilän läpi puolet kuivista aineksista. Lisää vaniljajugurtti ja maito ja loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kääntele mustikat varovaisesti joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin (silikoninen vuoka toimii tässä kätevästi, valmiit muffinit irtoavat helposti) ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita sokeri ja silputti basilika yhteen laakealla lautasella. Anna muffinien jäähtyä hetki uunista oton jälkeen. Irroita muffinssit vuoistaan ja voitele voilla (tai kasta) hiukan lämpöiset muffinssit. Kieritä heti sokeribasilikassa, ja nosta tarjoiluvadille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti