perjantai 20. maaliskuuta 2015

Copas y Tapas 21.2.15

Copas y Tapas on pieni, mukava ja sopivan rento ravintola aivan Helsingin keskustassa, Fabianinkadulla. Nimen perusteella voisi olettaa ravintolan teeman olevan kallellaan Espanjan suuntaan. Sieltä tulevatkin viinit, ruoka sen sijaan on melko skandinaavista, mutta espanjalaista sävyä ruokiin tuo ravintolan katalonialainen Josper- puuhiiliuuni.

Neljän hengen ruokaseurueemme aloitti illan tietysti kuohuvalla. Saimme tarjoilijalta pari cavapulloa eteemme, ja hyvän taustaselostuksen juomista. Valitsimme yksimielisesti mielenkiintoisen Pere Ventura tilan "La Pubilla Gran Reserva" -kuplivan. Jännän muotoinen pullo oli ravintolan viimeisiä tästä Cavasta. La Pubillaa tehdään vain erityisinä vuosina, ja rypäleet poimitaan käsin yli 60 vuotta vanhoista köynnöksistä. Tämä tuo syvyyttä ja "maan makua". Tätä kuohuvaa suositellaan nautittavaksi laajasta lasista. Kuplat olivat kohdillaan, juoma oli tasapainoinen ja tyystin toista maata muista espanjalaisista Cavoista mitä on tullut maisteltua. Todella hyvää, juoma yllätti erittäin positiivisesti.


Viinejä Copas y Tapaksessa todellakin arvostetaan ja niihin panostetaan. Viineistä halutaan kertoa asiakkaille ja tarjota apua valinnassa. Palvelu oli muutenkin huippua ja tarjoilijalta löytyi pelisilmää, vaikka olikin kiireisin hetki salissa.

Cavaa siemaillessamme meille tultiin kertomaan päivän menu ja ruokavaihtoehdot sekä kysyttiin allergiat ja mieltymykset ja inhokit :). Perinteistä paperista menuläpyskää ei siis ole tarjolla ravintolassa, mutta koska ruokalajeja on maltillisesti, pystyy annokset omaksumaan. Hetken miettimisen jälkeen olimme valmiita ja päätyneet kaikki kolmen ruokalajin menukokonaisuuksiin. Tähän kuului alkuun tapaslajitelma, pääruoka ja jälkkäriksi sitrusposset.

Alkutapaksina saimme kermaista ja ihanan pehmeää myskikurpitsakeittoa raikkaalla tyrnimadeirasydämellä, kuohkea blini ja mätiä, punasipulia sekä pikkelöityä kanttarellia ja eniten Espanjaa muistuttava pikkutapas; tonnikala-rapumoussella täytetty paprika. Tapakset eivät olleet ihan minejä kooltansa, ja menivät hyvin kuplivaisen seurana. Ravintolaan voi siis mainiosti poiketa vain lasilliselle ja tapaksille.

Seuraavaksi valitsimme neljästä punaviiniehdokkaasta ruokajuoman. Päädyimme viinitarinoiden jälkeen Palacios Remondo tilan punaviiniin "Viñas Tradicionales Rioja Alfaro Propiedad 2010". Tämä oli varsinkin lihasyöjille erinomainen valinta.


Pääruokana Neiti ja Jii ottivat härän marmoriulkofileen, vastapäätä pöytää päädyttiin vasikanposkeen ja nieriään. Nieriä oli vahvalla hiiltyneisellä maullaan annoksista yhteinen suosikkimme, lihat jäivät tällä kertaa kakkosiksi, vaikkakin todella hyviksi sellaisiksi. Rehdit maut kaikissa ruoissa, jos olet grilliruokien ystävä niin tämä todellakin on sinun paikkasi!Jälkiruokana söimme sitruspossettia joka räjäytti pankin. Jälkiruoka oli aivan nappi vahvan hiiliaromisen pääruan jälkeen. Tarjoilijamme kertoi napanneensa työmatkaltansa Lauttasaaresta douglaskuusen neulasia tätä jälkkäriä varten. Villiruoka on edelleen siis se juttu. Tätä olisi mielellään lusikoinut vielä toisenkin kulhon, vaikka olo olikin setin jälkeen to-del-la täysi. Aivan ihana raikas ja kepeä. Olimme erittäin tyytyväisiä Copas y Tapakseen, ruoka oli reilua ja maistuvaa. Sopivan ronskia ja kotoisaa. Erityiskiitos ystävälliselle ja asiantuntevalle tarjoilijalle jonka ansiosta meille jäi vielä parempi fiilis ravintolasta.


Copas y Tapas on yksi Eat Helsinki -kirjan tämän vuotisista ravintoloista, ja olikin meidän ensimmäinen kirjaravintola tänä vuonna. Eat-kirjaan on saatu mukaan paljon houkuttelevia ravintoloita. Osa jo tuttuja ja hyväksi todettuja, ja osa vielä odottelee käyntilistallamme. Nyt kun kirja on hyppysissä (kiitos Joulupukille) niin uutta matoa vaan koukkuun, ensiviikoksi onkin varattu pöytä yhdestä Eat-raflasta... Stay tuned...

Tähdet: 4

3 kommenttia:

 1. Hei, kiitos kivasta postauksesta! Tekee heti mieli lähteä testaamaan ko. Ravintolaa. Paljonko illallinen maksoi juomineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla :) ! Menun hinta 47 (ja pihvillä tuli 4 euroa lisähintaa) e. Neljän hengen seurueemme otti lisäksi pullon kuohuvaa, joka oli vähän tyyriimpi tapaus, noin 70 euroa, ja pullon punaista noin 50 euroa. Tarkalleen ei nyt muisteta hintoja, kun maksumies istui toisella puolen pöytää ;). Eat-kirjaa näyttämällä saimme ravintolassa yhden pääruoan ilmaiseksi.

   Poista
 2. Kiva postaus! Copas y Tapas on tosi mukava paikka, ihanat viinit ja tapakset :).

  VastaaPoista