maanantai 22. syyskuuta 2014

Muilla mailla: Japani Osa 4 (viimeinen osa)

Okei, nyt on sitten aika kursia kokoon viime kevään Japanireissu, seuraava matka kupliikin jo kuukauden päässä! Tämä Japanipostaus on jäänyt roikkumaan hävyttömän pitkään... lue ensimmäinen, toinen ja kolmas osa ensiksi jos Japani matkakohteena kiinnostaa.

Viimeiset matkapäivät junailimme Tokiosta aivan Japanin keskipaikkeille, Gifun prefektuuriin, käyden Gerossa, Takayamassa ja Hida-Furukawassa. Koko reissumme aikataulutus toimi niin kuin pitikin, saavuimme juuri parahiksi kirsikankukkien kukintoaikaan maaseudulle (sisämaassa ja korkeammalla kun kaikki kukkivat tietysti myöhemmin kuin rannikolla ja etelässä). Tokion hotellilta lähdettäessä jätimme painavan matkalaukun lähetettäväksi viimeiseen majapaikkaamme, Nagoyan lentokenttähotelliin. Viimeisille päiville olimme varautuneet pienen rinkan ja repun kanssa, jotka toimivat hyvin loppumatkan. Ison yli 20kg matkalaukun lähetys luotettavalla Tawaramachilla Tokiosta Nagoyaan maksoi alle 14 euroa!





Ensimmäinen majapaikka, oli "The Thing" jota olimme eniten Japanireissulta odottaneet, Gero Onsen Yunoshimakan. Jo junamatka tänne oli näkemisen arvoinen, mutta tämä "hotelli"/ onsen-elämys vei voiton. Onsenithan ovat kuumia lähteitä joissa japanilaiset käyvät kuten me saunassa. Kuumissa altaissa ei kuulu polskia taikka uida, vaan rauhoittua ja nauttia lämpimän (eli kuuman) veden kihelmöinnistä. Koko paikka palveluineen oli mieletön! Otimme hiukan kalliimman huoneen, perinteiseltä vanhalta puolelta, johon kuului oma pikku onsen-allas, pieni piha, pari huonetta, oma kylppäri tottakai ja se lämmitetty vessanpönttö :D Kylpyjä tuli otettua useampaan otteeseen mahtavilla yleisillä (naisten ja miesten erikseen) ulkoaltailla ja jalkakylpyaltailla, niin päivänvalossa kuin vielä illan hämärässä. Hotellirakennus oli iso mutta tunelma oli kodikas ja seesteinen, tuoksukynttilöistä levisi hentoa tuoksua kun hipsi varvastossuissa yukata-kylpytakit päällä pitki käytäviä. Onsen elämykseen kuului huoneeseen tarjottava monikymmenannoksinen Kaiseki-ateria, joka on kyllä jokaisen japanimatkaajan koettava. Aamulla vielä nautimme japanilaistyylisen aamiaisen ennen lähtöä Takayamaan. Palvelu oli aivan huippua, siitä lähtien kun meidät haettiin juna-asemalta, opastettiin huoneeseen ja tapoihin ja tarjoiltiin ruoka. Elämys isolla Eellä.




















 Myös Takayamassa nukuimme "lattialla" japanilaistyylisessä ryokanmajoituksessa. Takayama on selvästi turistien suosiossa, aasialaisia ja amerikkalaisia ryhmiä oli paljon pienessä kaupungissa. Vanha kaupunginosa on nättiä, varsinkin nyt kun kirsikankukat värittivät maisemaa. Takayamassa on kuuluisa Morning-market jossa paikalliset myyvät kaikenlaista syötävää, koristetta ja lelua.












Takayama-päivän jälkeen junailimme pieneen Hida-Furukawa kylään jossa oli juuri sinä päivänä kevätjuhla, Furukawa Matsuri. Pyörimme kylän nopeasti läpi parikin kertaa ja ihmettelimme lasten teatteriesityksiä, Yatai-lautta kulkueita, ja yleistä markkinahulinaa. Furukawassa olisi ollut karppiravintola, mutta paikka oli vielä päiväsaikaan kiinni joten karpit vaihtuivat nuudeleihin. Menu oli mukavasti japania mutta onneksi oli kuvat :) Furukawassa ei sitten näkynyt kuin muutama turisti meidän lisäksi, niinpä saimme monta kertaa vastata koululaisten kysymyksiin mistä oikein olemme. Ooo, Finland, Haihai! :) Hida Furukawasta junailtiin iltajunalla yöksi Nagoyaan ja viimenen lomapäivä vietettiin Nagoyassa shopaten.















Valtavan hieno kokemus oli koko Japanin matka, paljon nähtävää, vastakohtia, metsää, kaupunkia, perinteitä, huippumodernia, siistiä ja turvallista. Hyvä matkakohde näin ensimmäiseksi Aasianreissuksi ja maa jonne on vielä joskus palattava! Kevät ja kirsikankukka-aika nähtiin, ja kevät oli säiden puolesta ihan loisto aika matkustaa Japaniin. Se reilu pariviikkoa oli sopiva tälle varsin ohjelmalliselle reissulle. Matkasuunnitelmassa riitti työsarkaa ja ties miten monta tuntia tuli kirjojen ja netin edessä istuttua, mutta omaan luontoon ei kävisi lähteä ummikkona pyörimään oli kohde sitten Ivalo tai Tokio. Suunnittelu ja kohteeseen tutustumien on meille jo iso osa reissaamista. Jos kaipaat lisää vinkkejä Japanista, kerromme mielellämme!


2 kommenttia:

  1. Todella hienoja kuvia kaikissa neljässä Japani-jutussa! Tuskin maltan odottaa omaa loppusyksyn Japanin reissua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos komentista! Toivottavasti matkasi osuu juuri täydelliseen ruska-aikaan, se on kuulemma pirun nättiä! Mahtavaa matkaa sinulle!

      Poista