tiistai 29. heinäkuuta 2014

Tehtiin ite: Kääretorttu ja ARVONNAN voittaja

Tänä vuonna lähipiirissämme vietetään monia tasavuotisia, joten kakkuja voi hyvällä syyllä leipoa pitkin vuotta. :) Viikonloppuna oli yhdet onnistuneet ja ihanat tuplakekkerit Turussa, tästä lisää myöhemmin kun sadat kuvat on koostettu koneelle.

Tässä melko perinteinen kääretorttu, jonka saa koristeluilla juhlakuntoon. Kääretorttu valmistettiin edellisenä iltana ja lepäsi yön yli jääkaapissa maustumassa - entistäkin parempaa!



Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 dl kermaa
1,5 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl sokeria
aitoa vaniljaa
sekamarjahilloa (käytimme St.Dalfour Quatre fruits -hilloa)
tuoreita marjoja

Koristeluun:
valkosuklaata, marjoja, macarons-leivoksia


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoittele ja kääntele taikina varovasti sekaisin.

Levitä taikina leivinpaperoidun uunipellin päälle ja paista pohjaa 5-7 minuuttia 225 asteessa, uunin alimmalla tasolla. Tarkkaile pohjaa, ettei se kypsy liian kuivaksi.

Kumoa pohja toisen, sokeroidun, leivinpaperin päälle jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita turkkilainen jugurtti joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Voitele kääretorttupohja hillolla ja lisää tuoreita marjoja sekä kermavaahto-jugurttitäytettä sopiva määrä. Kääri sitten levy mahdollisimman tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä kääretorttu leivinpaperiin kiedottuna jääkaappin ainakin pariksi tunniksi maustumaan. Koristele juuri ennen tarjoilua kääretortun pinta sulalla valkosuklaalla, marjoilla ja macarons-leivoksilla. Siisti kääretortun reunapalat pois ennen tarjoilua (leipuri saa hyvät maistiaiset ;) ).



Hetki sitten blogissamme oli Nespresson Inissia kahvikoneen arvonta. Kiitos kaikille osallistujille. Vastauksista huomasimme että monelle aamukahvi on päivän tärkein kahvihetki. Voitto osui kommentille numero 12, eli Sarille! Onnea voittajalle, katsothan sähköpostisi!






4 kommenttia:

  1. Olipa ihana yllätys, kun sähköposteja luin! Toinen työpäivä takana pitkän loman jälkeen, joten arvan osuminen kohdalle piristi päivää loistavasti. Laittelen viestiä takaisin :) -Sari-

    VastaaPoista
  2. Wau, jäin tuijottamaan näitä kuvia pitkäksi aikaa! Aivan mielettömän kaunis kääretorttu, koristelu on jotenkin lumoava (eikä täytekkään kuulosta pahemmalta) ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Lämmittää kovin blogaajia :)

      Poista