perjantai 4. heinäkuuta 2014

Muilla mailla: Tallinna 28-29.6.14

Yheistyössä Indiedaysin ja Tallink Siljan kanssa
Toinen osa ruokamatkasta luettavissa täältä, ja kolmas osa täältä.

Teimme viime viikonloppuna pienen Tallinnanreissun. Päätarkoituksena tietenkin oli syödä hyvin, ja sehän ei ole ongelma lahden toisellapuolen. Pieni googlettelu ennen matkaa, ja listalle oli merkittynä jo miltei parikymmentä "tonne mä haluan" paikkaa. :P Postauksen lopusta löytyy vielä matkalta kuvaamamme videonpätkä.

Tallinna on kyllä mahdottoman hyvä ja mielenkiintoinen kohde kulinaristille. Ravintoloissa on hyvä hinta-laatusuhde, ja ne ovat piristävän erilaisia ja mutkattomia. Meidän kohdalle osui vain hyvää palvelua ja hyvää, oikestaan törkeän hyvää, ruokaa. Kaikkialle ei millään ehdi, mutta kun yöpyy Tallinnassa on jo mukavasti aikaa parillekin ravintolalle, kahvilalle, ostoksille ja muulle aktiviteetille. Kahden tunnin laivamatka Tallinkin shuttlella (muut laivat taitavat olla hiukan hitaampia) sujuu kun osaa asennoitua matkaa oikealla tavalla, ota vaikka pokkari matkalukemiseksi.
Koska näitä kivoja ravintoloita ja muita tutustumisen arvoisia alueita ilmestyi to go -listalle niin monta, jouduimme paljon jättämään seuraavaan kertaan. Myös sunnuntain sateinen säätila hieman verotti suunnitelmiamme. Nyt jäivät Kalamaja-alue sekä Telliskivi ja monien hehkuttama ravintola F-Hoone näkemättä. Sensijaan aurinkoisena lauantaina kävelimme keskustasta noin kilometrin matkan Kadriorun puistolle ja Kadriorun taidemuseolle, joka sijaitsee entisessä Pietari I:lle rakennetussa kesäpalatsissa. Palatsissa oli esillä Eveline von Maydellin mustavalkoisia silhuetti-teoksia. Eli siis varjokuvia, mitä leikaan pienillä terävillä saksilla mustalta paperilta. Kadriorun alueella söimme lounaan Nop-kahvila/ravintola/luomupuodissa josta myöhemmin lisää.


Lauantain illallisravintolaksi valitsime vähän fiinimmän Crun, viinilasilliset ja naposteltavaa nautimme retrohenkisesti eripari kalusteilla sisustetussa Sinilidissä. Samantyylisessä Must Puudelissa pientä sunnutai brunssausta, ja koska paluulaiva lähti vasta illalla klo 19.30 oli meillä vielä hyvin aikaa syödä lisää :) Finedining-ravintola Ö:n viereen, lähelle satamaa, on nimittäin hiljattain avautunut Ö:n "pikkuveli" hiukan rennompi bistromainen Kaks Kokka, jonka testasimme juuri ennen laivaan lähtöä. Kirjoittelemme näistä kaikista paikoista vielä lisää erilillisissä postuksissa.
Tallinnan "ruokamatka" oli varsin onnistunut. Tallinna on kaupunkina helposti lähestyttävä ja sopivan kompakti yhdenyön matkalle. Ravintolahinnat ovat reippaasti alhaisemmalla tasolla kuin meillä, ja muutaman euron viinilasilliset isoja kaatoja. Vanhan kaupungin kahvilassa tosin törmäsimme jo turistihintaisiin 5euron kakkupalohin, Chocolaterie Pierressä ei tosin säästellä suklaata... :)Lisää ruokapohjaista Tallinnajuttua siis tulossa, jos olet ihan just lähdössä matklle, niin myös TallinkSiljan Facebookista ja varsinkin täältä koottuna löytyy hyviä matkavinkkejä!


TallinkSilja piffasi laivamatkat ja majoituksen, matkaohjelma, ruuat ja tarjoilijoiden tipit omasta taskusta.

2 kommenttia:

  1. Ihania tuttuja paikkoja. Anteeksi, onko sinulla vahingossa otsikon päivämäärät mennyt väärin? 28.-29.7.14 on vasta tulossa.

    VastaaPoista