keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tehtiin ite: Rikkaat ritarit

Grilli kuuluu kesään! Pihvien ja makkaroiden lisäksi jälkiruokaakin on mahdollista valmistaa ulkona grillaten. Tässä rikkaat ritarit, eli melko perinteinen, vanhoista pullaviipaleista tehty kesäinen helppo ja nopea välipala tai jälkiruoka. Rikkaat ritarit saavat grillissä pintaansa raidat tai ruudut, riippuen millä tuulella kokki on :)


Rikkaat ritarit, 5:lle

10 kpl kuivahkoa pullapitkon viipaletta
2 munaa
4 dl maitoa
1 rkl sokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5tl kanelia

2 dl kermaa
n. 100g mascarponejuustoa
1 rkl sokeria
aitoa vaniljaa

persikoita ( tai nektariineja, luumuja...)
ruokosokeria
mustikoita, mansikoita ja/tai muita marjoja

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone, sokeri ja vanilja (käytimme Dr. Oetkerin vaniljamyllyä) Maista ja laita jääkaappiin odottamaan.
Tee sitten munamaito. Riko munat kulhoon, ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja mausteet. Jos pullassasi on jo valmiiksi runsaasti kardemummaa, käytä sitä munamaidossa hiukan vähemmän. Kasta pullaviipaleet nopeasti munamaitoon ja paista sitten pullaviipaleisiin hyvä väri ja rapea pinta. Käytä samalla grillissä halutessasi persikkaviipaleita joiden pinnalle on hiukan ripoteltu ruokosokeria. Nauti ritarit heti mascarponekerman, marjojen ja muiden lisukkeiden kanssa.



2 kommenttia:

  1. Kiva kun teillä on rikkaat ritarit! Minä laitan köyhien ritarien päälle paljon kaikenlaista, kermavaahtoa, hilloa, marjoja. Köyhältä ei näytä. Kaunista kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä enemmän täytteitä, sen parempi ;) Mukavaa kesää myös inulle!

      Poista