maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ravintolat Nop, Sinilid ja Must Puudel, Tallinna

NOP

Saavuimme Tallinnaan sopivasti puolenpäivän jälkeen lauantaina, matkakassin heitto hotellin säilytykseen ja kävellen Kadriorun puiston suuntaan. Olimme merkanneet puhelimen kartalle matkan varrella sijaitsevan Pood & Kohvik Nopin, eli kahvila-ravintola-luomupuodin, jossa päätimme syödän lounasta.

Paikka on nätissä vaaleansinisessä puutalossa rauhallisella pikkukadulla. Nopilla on viehättävä sisäpiha ja kohtalaisen kokoinen valoisa ja viihtyisä ruokasali. Pienestä luomupuodista paikalliset hakivat lenkkitamineissa croissantteja ja vihersmoothieita mukaan.



Ravintola Nopin idea on tarjota puhdasta luomu- ja lähiruokaa. Tarjolla on aamiaista, lounasta ja ruoka-annoksia, kakkukahvittelua ja supersmoothieita. Koska kellot ja masut näyttivät jo isompaa nälkää, valkkasimme pääruokien lisäksi alkupalaksi leipää, camembert juustoa ja uunissa paahdttuja balsamico-viinirypäleitä. Yksinkertaista ja maistuvaa!


Pääruokalistalta Jii otti mereneläväpastan, joka oli mukavan raikas ja samalla maukas annos. Kunnon ravut ja simpukat ja sitruunapinaattikastiketta. Neiti otti hamppariannoksen, joka tuli pöytään kolmena pienenä naudanlihaburgerina plus lohkoperunoita. Burgeriannos oli kyllä hyvä, ja itse jauhelihapihvi oli aivan paras; täyteläinen aito maku! Nop sopii mielestämme juuri kahvipaussille tai rennolle lounaalle, ja sijainti mitä sopivin kun mtkaa Kadriorun puistolle ja taidemuseo KUMUn suuntaan.



Pistäydyimme ruokailun jälkeen myös luomupuodin puolella. Valikoimissa näytti olevan tuoreita leivonnaisia, vihanneksia, maitotuotteita, oluita, siidereitä ja viiniä, jauhoja, myslejä ja muuta kuivatavaraa sekä mm. virolaista La Muu luomujädeä, jota olisi kyllä pitänyt maistaa...



Vinkkinä kahvihifistelijöille:
Nopista pienen matkan päässä sijaitsee kahvila Gourmet Coffee, josta saa laatukahvia Tallinnan huippubaristojen tekemänä, diplomeita olikin seinällä pitkä rivi. Gourmet Coffee tarjoaa myös ruokaa jos nälkä yllättää. Kahvia papuina ja jauhettuna, sekä kaikenlaista kahvinoheistuotetta ja masiinaa voi ostaa myös mukaan. Me nautimme aromikkaat kupposet paikan päällä.

NOP: Köleri 1
Gourmet Goffee: L.Koidula 13a


Sinilind

Sinilind on hauskasti vanhoilla eripari retrohuonekaluilla sisustettu nuorekas kahvila ja yökerho vanhassa kaupungissa, ihan muurin kyljessä. Päiväsaikaan edukasta kevyttä ruokaa ja juomaa, illalla lisäksi musiikkia tarjoileva Sinilind on entisen leffateatterin tiloissa. Alkuillasta paikka oli vielä hiljainen. Otimme lasilliset viiniä ja mutustimme samalla ohutta leipää kera herkkutahnan. 




Sinilind: Muurivahe 50


Must Puudel

Must Puudel on tyyliltään hyvin samanlainen, olohuonemainen "nykymymmola" kuten Sinilind. Trendikäs ja hip. Ilmankos, sillä selvisi, että Sinilindillä ja Must Puudelilla on samat omistajat. Must Puudel sijaitsee myös vanhan kaupungin muurien sisäpuolella ja on helposti käveltävissä, kuten paikka kuin paikka Tallinnassa.

Sunnuntaina brunssiaikaan Must Puudelissa oli hyvin raukea tunnelma. Istuskelimme pitkän hetken ikkunapöydässä ja katselimme kun sade piiskasi mukulakiviä. Hiljalleen ravintolasali täytyikin ja viimein mekin luovutimme paikat seuraaville. Taustalla soi Röyksoppia ja lautasilla oli peruna-lohiannokset ja leipäsetti (pähkinäleipää ja paria ohutta näkkärileipiä) sekä punajuuri-, herne-avocado- ja kikhernetahnoja. Hyvää oli!



Must Puudel: Muurivahe 20

Tallinnan matkastamme voit lukea lisää myös täältä.

Matka toteutettiin yheistyössä Indiedaysin ja Tallink Siljan kanssa

4 kommenttia:

  1. Tallinnanmatkahammasta kyllä kolottaa ja pahasti, niin upeita paikkoja siellä tuntuu olevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuntuu että riittäisi ainakin viikoksi kierrettävää, niin paljon kivaa jäi ensi kertaan...

      Poista
  2. Hyvä postaus! Seuraavalla reissulla kannattaa käydä kokeilemassa vaikka semmoisia ravintoloita kuin Leib Resto & Aed, Salt Restoran sekä Kohvik Moon. Kalamajan ravintoloista F-Hoone, Kivi Paper Käärid sekä Kukeke ovat ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Salt on meidän listalla, Leibissä onkin jo käyty ja erittäin hyväksi todettu. Kalamajan alue on vielä ihan tuntematonta, pitäisi taas olla yö tai kaksi seuraavalla Tallinna-visiitillä niin ehtisi enemmän näkemään paikkoja..

      Poista