sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

ARVONTA + Tehtiin ite: suklainen kahvidrinkki

Yhteistyössä Nesperesson kanssa

Saimme Nespressolta haasteen kehitellä helppoja kahvijuoma- ja drinkkireseptejä, ja tässä tulisi niistä ensimmäinen: Appelsiinisuklaa-maitokahvi. Ja nyt olisi luvassa myös mukava arvonta teille :)

Fazerinakonvehdit ovat Jiin suosikkikonvehteja ja pälkähti päähän sulattaa niitä kahvin joukkoon. Maku oli erittäin onnistunut ja kahvista tuli kerrassaan herkullinen juoma! Jii lisäsi vielä omaan mukiinsa pari senttilitraa viskiä ja sepäs toimi myös erittäin hyvin :) Reseptiä on helppo varioida, oli lempisuklaasi After Eight -minttusuklaa tai vaikka chilisuklaa.




 Appelsiinisuklaa-maitokahvi (yhdelle):

n. 1 dl vahvaa kahvia
1-2 kpl appelsiinin makuista suklaakonvehtia (esim. Fazerin Fazerina)
(tilkka terästystä: viskiä, rommia...)
n.1,5 dl lämmintä maitoa ja maitovaahtoa
kaakaojauhetta koristeeksi

Laita yksi tai kaksi suklaapalaa kahvikuppisi pohjalle, kaada päälle kuuma kahvi ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat terästetyn kahvin, sekoita tilkka viskiä joukkoon. Lämmitä maito varovasti ja vispaa vaahdoksi tai käytä maidonvaahdotinta. Kaada kuuma maito lasiin kahvin sekaan, sekoita ja koristele halutessasi maitovaahdon pinta kaakaojauheella, nauti heti.


Nyt olisi myös luvassa Hernarin blogihistorian toinen arvonta! Eikä ole ihan mikä tahansa mainospipo palkintona vaan Nespresson Inissia kahvikone! Mahtavaa arpoa jotakin näinkin suurta ja toivottavasti keittimestä on paljon iloa sille joka sen tuleekaan voittamaan :) Inissialla saa valmistettua tiukan espresson tai pidemmän kahvin suoraan kuppiin, ja nykyään monen sortin kahvikapseleita nettitilaamisen lisäksi pääsee ostamaan Helsingin keskustaan avatusta myymälästä. Itse Inissia-keitin on näppärän pieni kapistus, joka on mainio juurikin kupin tai kahden keittämiseen kerralla. Voittaja pääsee valitsemaan Inissiansa värin tästä valikoimasta!


Olemme nyt itse testanneet Inissiaa kotikeittiössä muutaman kupillisen verran ja parasta laitteessa on saada nopeasti, nimenomaan kupillisen verran kahvia. Kahvia nykyään kuluu meillä arkisin todella vähän (Jiikin on vähentänyt kahvinjuontia), ja tavallisella suodatinkeittimellä keitettyä kahvia on aijemmin joutunut kaatamaan joka arkiaamu viemäristä alas. Viikonloppuisin on taas aikaa ja rauhallinen kahvitteluhetki paikallaan, vaikkapa näiden suklaisten kahvijuomien kanssa.


Inissia kahvikoneen arvonta tapahtuu niin, että komentoit kommenttikenttään millainen on mielestäsi paras kahvihetki. Miten juot kahvisi ja mitä kahvin kanssa syödä? Arvonta on voimassa 25.7 klo 23 asti. Kaikki asialliset kommentit pääsevät mukaan arvontaan! Muista sähköpostiosoitteesi!

49 kommenttia:

  1. Paras kahvihetki on aina aamuisin. Päivä lähtee käyntiin isolla kupillisella mustaa kahvia! Kahvin kanssa syödään itse tehtyä puuroa kiisselillä ja banaanilla. Tietysti nautin erityiskahvien juomisesta, mutta parasta on musta kahvi aamuisin!
    mil-lie@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Paras kahvihetki syntyy hyvin ystävien kanssa jutellessa kaikessa rauhassa ilman turhia hälinöitä tai kiirettä. jlikkuna@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Minä oikein aina odotan vapaapäivän hidasta aamua, joka alkaa aamulenkillä ja sen jälkeen rauhassa nautti aamupala ja kahvia. Nautin kahvini rasvattomalla maitotilkalla. Keitän vapaina aamuina vähän enemmän kahvia, kun ei ole kiire mihinkään (normaalisti työaamuina kupillinen riittää). Kahvini kanssa nautin aamiaista esim. hedelmiä, rahkaa tms, ja selailen esim. lehteä tai esim. blogeja. Tällainen on minulle paras kahvihetki. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  4. paras kahvihetki on aamuinen kahvihetki näin lomalla. Muuten paras kahvihetki on iltapäivä kahvi kotiin saapuessa.

    nautin yleenä kahvin kanssa pientä suolaista.

    terveys1 (at) wippies.fi

    VastaaPoista
  5. Paras hetki nauttia kahvia on aamuisin. Itseasiassa n. klo 8, kun vauva on nauttinut aamupuuronsa ja siirrytään parvekkeelle leikkimään. Hetkessä on uskomatonta rauhaa: pieni leikkii leluillaan, aamu sarastaa ja ihmiset läheisellä tiellä kiirehtivät töihin. Mutta itsellä ei ole kiire mihinkään. Nappaan palan tummaa suklaata kahvin kanssa ja päätän, että paras päivä alkakoon.

    zeninanblog@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Paras kahvihetki on viettää poikaystävän kanssa aamusta juuri heräämisen jälkeen. Silloin toinen käy keittää kahvit ja tuo ne sänkyyn jossa peiton alla juomme aamukahvit ilman mitään kiirettä minnekkään. Juon kahvini kerman kanssa ja kahvin kanssa on ihana syödä joku herkullinen juustokakkupalanen sillä kyllä joskus pitää itsensä antaa herkutella vaikka naiset ovat niin nuukia linjojensa kanssa. Mutta naisessa saa olla muotojakin olla ;)

    annukka36@luukku.com

    VastaaPoista
  7. Aamulla ihana kuppi kahvia sängyssä koneen kanssa, parhautta.

    siiriprinsessa@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Aamukahvi on parasta mitä tiedän. Nautin sen mielellään kunnon aamiaisen kera, englantilaiseen tyyliin!
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Ensisiemaus kiireettömänä aamuna omalla takapihalla, kun kahvin saa nauttia levollisin mielin ja on vain se hetki, eikä tarvitse rakettina sinkoilla mihinkään. Se vaan on parasta ja siitä otan tänäkin kesänä kaiken irti.

    Ilolla mukana arvonnassa.

    tiia

    tiia68@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Paras kahvihetki on kiireetön aamu ja näin kesällä tietenkin ulkona nautittuna. Kahvin nautin aina maidon kera.
    Laura
    eimitaansyotavaa@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Paras kahvihetki on omalla terassilla kesäaamuna =). Mukaan kivaan arvontaan!
    ninuska76@luukku.com

    VastaaPoista
  12. Mukana arvonnassa! Paras kahvihetki on nauttia metsäreissulla kuppi jytkyä, nuotiolla keitettyä pannukahvia herkkuvoileivän kera :) -Sari- (kissankarva85(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  13. Parhaat kahvihetket ovat viikonloppuisin sohvalla kahvia, suklaata sekä viikon aikana nauhoitettuja luonto-ohjelmia nautiskellen rakkaan kanssa kahdestaan, eikä ole kiire minnekään. pekonen.marjo(at)gmail.com

    VastaaPoista
  14. Aamukahvit päivän paras aika. Myöhemmin voi nauttia paksua suklaista kahvia hyvän ystävän seurana.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Aamukahvi on paras kahvihetki ja vielä kun se tapahtuu niin ettei ole kiire minnekään.. Joku omatekemä leivos on parasta seuraa kahville mutta menee se ihan ilman mitäänkin :) enmi1(at)outlook.com

    VastaaPoista
  16. Paras kahvihetki on aamulla, kun saa juoda kahvin rauhassa aamupalan kanssa, ja mieluiten parvekkeella kesäaamuna auringossa:) Parhaalta kahvin kanssa maistuu jälkiuuniruisleipä juuston ja kasvisten kera, ai että!
    valtonen.anna@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Paras kahvihetki on rauhassa nautittu kahvi (ei mikään itsestäänselvyys) mieluiten ulkosalla, esim. parvekkeella. Kahvin nautin maidon kanssa, mieluiten syön jotain suolaista kuten voileipää tai juustosarvia lisäksi.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  18. Vaikka en itse juo kahvia, rakastan kahvintuoksua. Se on meillä merkki viikonlopun laiskoista aamuista.

    VastaaPoista
  19. Aamukahvi ruisleivän kanssa :) johannaliina@gmail.com

    VastaaPoista
  20. aamukahvi päivän sanomalehden kanssa.

    mariestrange(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  21. Paras kahvihetki on vapaapäivän aamuna hyvän aamupalan kyljessä, kiireettömästi terassilla nautittuna. Yksin kotona ja pannullinen santsattavaa..

    szzql@hotmail.fi

    VastaaPoista
  22. Kahvi on parasta lattena ja ilman mitään syötävää sen kanssa. Milloin vain ja missä vain nautittuna.

    sara.sarlin@hotmail.com

    VastaaPoista
  23. Kahvi maistuu parhaiten aamulla juuri paistetun croissantin kera :)

    hannak24@luukku.com

    VastaaPoista
  24. Kahvi maistuu parhaiten shoppailu- tai hemmottelupäivän keskellä kahvilassa. Seurana joku ihana leivonnainen, kuten tiikerikakkupala. :)
    suzy_1994@luukku.com

    VastaaPoista
  25. Kahvin juon maidon kanssa aamuisin ja päivisin. Suklaa on parata kahvin kans. :))
    joszu94@hotmail.com

    VastaaPoista
  26. Viikonlopun kiireetön kahvihetki nautittuna hyvän suklaaleivoksen kanssa!

    bonappetitblogi(a)gmail.com

    VastaaPoista
  27. Juttutuokio hyvän ystävän kanssa, parannetaan maailmaa kahvikupposen äärellä. Parasta syötävää kahvin kanssa on suolainen piirakka...
    sampsapie(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  28. Laitan kahvia noin 0,5 dl ja päälle 1 dl mikrossa lämmitettyä maitoa vaahdotettuna. Ja tämä nautitaan sitten oman perheen parissa viikonloppuaamuna.
    e1101012@edu.vamk.fi

    VastaaPoista
  29. Paras kahvihetki on rauhallisena arkiaamuna lehteä lukiessa ja kissa vierellä kehräämässä. Itse juon kotosalla vain maitokahvia, mutta luksusta on kahviloiden erikoiskahvit ja ihan jos tavalliseen kahviin kermaa saa! suvi.lahdemaki@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Paljolla maidolla ja sokerilla, rauhassa lehteä lueskellen. Kahvilan kahveista tykään suklaisista, pitkistä maitokahveista
    pauleceb(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  31. Paras kahvihetki syntyy, kun viime kupposesta on jo liian pitkä aika, ja kahvin ääreen kokoontuu tärkeitä ihmisiä. Kellään ei ole kiire mihinkään. Mielellään tumma paahtoista kahvia maitotilkan kanssa, ja ehkä pieni pala suklaata viereen. Kahvi on ihanaa, mutta usein itse rauhallinen kahvihetki on vielä ihanempi.

    VastaaPoista
  32. Paras kahvihetki on tärkeän ihmisen kanssa jaettu. Sellainen tuokio jolloin sanoja ei tarvita, kunhan toinen on läsnä, molemmat rauhassaan, silti yhdessä
    cristobalce(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  33. Paras kahvihetki on lomapäivänä tai viikonloppuna, kiireettä, kun ei tarvitse mennä minnekään ja aamu on rauhallinen ja leppoisa
    arskari(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  34. Paras kahvihetki on viikonloppuna tai lomalla kiireettömänä aamuna; itse tehtyjen sämpylöiden, aamulehden ja puolison kera.

    lumolifestyle@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Aamulla kuumaa ja vahvaa mustaa kahvia aamiaisen yhteydessä :)

    linnuton.puu@hotmail.com

    VastaaPoista
  36. Lomalla ystävien seurassa terassilla Juhla mokkaa.:) irmeli.nieminen@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Ulkomailla terasilla ystävien kera ihmisiä samalla seuraten ja lämmöstä nauttien. ♥ Pidän vahvasta kahvista, ja juon aina kahvini mustana. :-)

    jelena.nieminen@hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Rauhassa aamulla hiljaisuudessa tykkään juoda kahvit. Maidolla ja ihanan pirteästä Muumi-mukista! ;D jelluna8@hotmail.com

    VastaaPoista
  39. Kahvin kanssa maistuu täytetty patonki. Tai sitten ihan perinteinen korvapuusti. Parasa kahvi on lorauksella maitoa ja hyppysellisellä sokeria
    azlakki@luukku.com

    VastaaPoista
  40. Paras kahvihetki on se, kun kulta juo kahvia, minä istun teekupposen kanssa vieressä. Poikakaverille antaisin lahjaksi, jos olisin niin onnekas että voittaisin. On haikaillut kahvikonetta jo jonkin aikaa.
    marialuok(at)gmail.com

    VastaaPoista
  41. Paras kahvihetki on rauhassa takapihalla ja kupissa kaakaokahvia :D
    meretekos @ gmail.com

    VastaaPoista
  42. Paras kahvihetki on loma-aamuna, kun ei ole hoppu. Kahvin kanssa maitoa, vähän sokeria ja kaverina vastapaistettuja croisantteja vuohenjuustolla ja mansikoilla :D
    arhippainen@luukku.com
    -Arhippa

    VastaaPoista
  43. Paras kahvihetki on kera leivoksen ja hyvän kirjan :)

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  44. Paras kahvihetki on silloin, kun lapset ei pyöri jaloissa, ei ole kiirettä minnekään, lehteä saa lueka rauhassa. Kahvin juon kermalla ja ilman sokeria, kaverina itse tehtyä fetapiirakkaa
    nellakos(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  45. Paras kahvihetki on lomalla, myöhäinen aamukahvi takapihalla, kissa vieressä nurmikolla köllötellen Kaverina marjoja tai jotain pikkusuolaista. Kaakaokahvi on suosikkini, mutta kermalla ja sokerilla maistuu kotioloissa.
    janttarainen@luukku.com

    VastaaPoista
  46. Paras kahvihetki on aamulla tuoreen sanomalehden kera ilman kiirettä. neiti.neilikka(a)gmail.com

    VastaaPoista
  47. Ihan paras kahvihetki on loma-aamuna, kiireettömästi nautiskeltu maitokahvi mökillä, kauniita maisemia ihastellen
    kristapasm(at)gmail.com

    VastaaPoista
  48. Paras kahvihetki muodostuu aamukahvin nauttimisesta parvekkeella auringonpaisteessa ja hesarin kera. :)

    VastaaPoista
  49. Kyllä se paras kahvihetki taitaa olla mökillä. Rauhallisena aamuna tuoreella leivällä ja croisanteilla höystettynä.
    aimo.haipakka@gmail.com

    VastaaPoista