Hyvää Juhannusta, oli se sitten säiden puolesta rakeita tai auringonpaistetta!
Tässä tulee superhelppo salaattidressinki ja samalla myös iisi hedelmäinen lisukesalaatti. Salaatissa hyödynnetää grilliä (kun se nyt kuitenkin on jo kuumana,vai mitä?). Tähän salaattiin laitoimme oikestaan vain erilaisia salaatinlehtiä ja aprikooseja ja ananasta, koska kyseessä oli vain lisukesalaatti lihalle, mutta ruokaisamman tästä saa helposti tehtyä lisäämällä vaikkapa fetajuustoa ja tomaattia ja muita vihanneksia. Grillatuista hedelmistä tulee pehmukoita ja mukavasti makua esiin kun paahtaa hiukan pintaa. Mmmm...
Sinappinen salaattikastike
reilu desi laadukasta oliiviöljyä
2tl valkoviinietikkaa
2tl juoksevaa hunajaa
2tl dijon-sinappia
suolaa
pippuria
Sekoita kulhossa sinappi, valkoviinietikka ja hunaja, sekoita pienellä vispilällä. Lisää sitten vähitellen ja samalla sekoittaen oliiviöljy. Jatka sekoittamista kunnes saat seoksesta tasaisen. Lisää vielä mausteet.
Kesäinen lisukesalaatti
erilaisia salaatinlehtiä
kurkkua (ja muita vihanneksia)
punasipulia
sipulinvartta
grillattuja hedelmäpaloja
(murusteltua fetajuustoa)
Huuhtele vihannekset ja revi salaatit ronskisti tarjoiluvatiin, leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi. Grillaa nopeasti hedelmäpalat ja lisää salaattiin. Roiski sinappista salaatinkastiketta päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti