Nyt teki mieli kokeilla jotain muuta raparperistä kuin piirakkaa, nimittäin vispipuuroa! Tästä tulikin yllättävän hyvää, melkein parempaa kuin perinteisestä puolukkavispipuurosta! Nauti maitolasinkanssa, tai vaiks kermavaahtonokareella, vielä hiukan lämpöisenä.
Raparperi-kanelivispipuuro (noin 6:lle)
3-4 raparperinvartta
1l vettä
1tl kanelia
2dl sokeria
1,5dl mannasuurimoita
Kuori ja paloittele raparperinvarret. Lisää kattilaan raperperinpalat, vesi, kaneli ja sokeri. Keitä kunnes raparperinpalat ovat pehmenneet. Lisää mannasuurimot ja keitä pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia. sekoittele aina välillä. Kun puuro on kypsää, jäähdytä sitä kattilassa jokunen hetki, esimerkiksi vesihauteessa. Vatkaa puuro sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi. Herkuttele heti.
Näyttääpä ihanalta!
VastaaPoista-Heidi
Maistuu kyllä paremmalta kuin näyttää ;)
Poista