perjantai 21. maaliskuuta 2014

Tehtiin ite: Porkkana-appelsiinikeitto

Värienergiaa harmaisiin päiviin porkkanakeitolla. Tätä porkkanasosekeittoa tuunattiin appelsiinilla joka antaa kivaa makua.




kahdelle, tai neljälle alkuruokakeitoksi

500g porkkanaa
1 iso punasipuli
1-2 valkosipulin kynttä
5dl kana- tai kasvislientä
1 appelsiinin mehu (noin puoli desiä)
1dl turkkilaista jugurttia
pippuria
suolaa
ruohosipulia tai persijaa

Pilko punasipuli ja kuullota kattilassa tilkassa oliiviöjyä. Lisää kuoritut ja parin sentin paloiksi paloitellut porkkanat sekä kanaliemi. Anna porista noin 15-20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoitimella. Ota ennen soseutamista varmuuden vuoksi noin 1dl keitinlientä talteen pieneen kuppiin, ja lisää liemi takasin jos sosekeitto tarvitsee mielestäsi notkeutta. Itse emme lisänneet nestettä enää takaisin. Sekoita joukkoon noin puoli desiä puristettua apelsiinimehua ja desi turkkilaista jugurttia. Maista ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti