maanantai 27. toukokuuta 2013

Tehtiin ite: Raparperimehu

Jahuu, raparperikausi on alkanut ja onkin jo kovassa käynnissä. Olisipa oma raparperipuska! Onneksi aina välillä joku on pulassa omien puskiensa kanssa ja enemmän kuin mielellään lahjoittavat raparperiä. Kassillisesta raparperiä saatiin aikaiseksi pellillinen piirakkaa, mehua ja hilloketta. Mehusta tuli ihanan raikasta, oikeaa kesäjuomaa, jota on tehtävä vielä pullo tai kaksi, eikös sitä lömpöä ja kesää luvattu loppuviikoksi...


Mehun keittely olikin keittiönpuolella ihan uusi juttu, mutta olipas helppoa ja nopeaa. Ohje mehuun löytyi nyt keväällä ilmestyneestä Purkissa! -kirjasta (Teresa Välimäki, Johanna Lindholm), joka sisältää hirmuisesti kaikenlaisia reseptejä säilöntään; hilloja ja sooseja. Kuvat ovat kivoja ja ohjeet selkeitä. Teksi mieli kokeilla vaikka mitä, pikkusipuleita balsamicossa, ketsuppia, pestoja, BBQ-colakastiketta grilliruokien kylkeen... Kirja on varmasti aika kiva kesävieminen hyötypuutarhan omaavalle, tai miksei muillekin keittiössä viihtyville. Oma on kirjastosta lainassa, mutta pitäisi melkein hankkia oma...

Mehuohje näkyy alla olevassa kuvassa, (limen sijasta käytettiin sitruunaa, kun semmonen möllötti valmiina kaapissa).


4 kommenttia:

  1. Meillä on kerrostalon takapihalla ollut raparperipuskia (joku toinen niitä hoitaa, mutta yleensä niistä on tullut niin paljon satoa, etä olen uskaltanut katkoa muutaman varren itsellenikin). Tänä vuonna takapihalla sojottaa muutama hassu varsi, enkä ole tohtinut niihin koskea. Täytyisi löytää joku epätoivoinen, joka haluaa raparpereistaan eroon.

    VastaaPoista
  2. No torilta sitten jos ei muuten, raparperi kuuluu alkukesään :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Pääsin juuri tänään raparperimehun makuun, kun hörpin sellaista kahvitunnilla. OLI HYVÄÄ :)

    VastaaPoista
  4. Mahti työpaikka kun raparperimehua saa :)

    VastaaPoista