tiistai 8. marraskuuta 2011

EatHelsinki 2012.

EatHelsinki 2012-kirja on täällä! Kirja koostuu 12 eri tasokkaan Helsinkiläisen ravintolan esittelystä, eikä siinä vielä kaikki, ravintoloissa kirjaa näyttämällä saapi rahanarvoisia etuja!

EatHelsinki-kirja on osa EatEurope kirjasarjaa, johon tällä hetkellä kuuluu Tukholma, Skåne ja pari kaupunkia Saksasta. Projekti on alun perin lähtöisin Tukholmasta ja esimmäinen EatSweden Stockholm julkaistiin 2007. EatHelsinki 2012 on neljäs Helsinki- kirja, mutta vasta tänä vuonna tuli hankittua omaan käyttöön.

Oma painos löytyi Akateemisesta kirjakaupasta, ja oli melkein uunilämmin :D  Varovaisesti tuli kassajonossa kurkisteltua mitä ravintoloita kirjasta tällä kerralla löytyy...
Ja ravintolat ovat: A21 Dining, Bellevue, Carelia, Graniittilinna, Grotesk, Helkan keittiö, Lehtovaara, Lyon, Lämpö, Raku Ya, Solna ja Torni.

Pieni pettymys oli, että kirjassa ei ole enää mukana Oloa, Postresiä tai Carmaa, joita salaa toivoimme. Ainakin osalla syynä on se, että sama ravintola voi olla vain kahtena perättäisenä vuotena mukana kirjassa. Toisaalta se on hyvä asia, että ravintolat vaihtuvat, näin Eat-kirjojen suurkuluttajatkin viihtyvät ravintolabongareina. Tuolta listalta löytyi muutamia jo tuttuja, ja pari omaa suosikkia, jotka varmasti aijotaan testata ensi vuonna.
 
 
Kirja on kivan pieni ja kevyt mahduttaa käsilaukkuun. Henk.koht. en kovinkaan pidä tummanpuhuvasta ulkonäöstä, parannustoivomuksena onkin jonkinlainen ruutu tai valkoinen sivulaita, mihin voisi kirjoittaa syömisensä, näin niikuin muistoksi. Tuo tummanruskealla tausta ei kovin hyvin palvele siinä.


Kirjaa löytyy Akateemisen lisäksi mm. Decanter- ja Eiring- putiikeista. Netistäkin pitäis saada tilattua, mutta ainakin tänään Eatin nettisaitti on tökkinyt: http://www.eateurope.eu/

3 kommenttia:

  1. Kyllä 2012 vuoden kirjassa on aika monta samaa ravintolaa kuin tänä vuonna: Bellevue, Carelia, Graniittilinna, Torni ja Solna. Onneksi, koska meiltä loppui tänä vuonna aika kesken, joten ehdimme sitten vielä ensi vuonna käymään nuo puuttuvat. Maistuvia hetkiä eathelsingin parissa!

    VastaaPoista
  2. Ps. Carmaa ei ole ollut olemassa vuoteen!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset korjauksesta. Carma varmaankin oli niissä kahdessa ensimmäisessä kirjassa...

    VastaaPoista