lauantai 13. helmikuuta 2021

Ite tein: Ruusuinen juustokakku

Vielä ehtii leipoa ystävänpäiväksi ruusuisen juustokakun! Pientä näpertelyä ruusut vaativat, mutta on ihan kivaa yhdessätekemistä sen ystävän kanssakin. Väkertelyjuomaksi on hyvä varata pinkkiä skumppaa :D

Ruusuja voi askarrella esimerkiksi omenasta ja päärynästä, tärkeintä on saada leikattua mahdollisimman ohuita viipaleita. Mandoliini tai huippukirurgiystävä ovat tässä hyviä apureita :D Alkuperäinen resepti on napattu Valiolta.

Juustokakku on parasta jäähtyneenä ja seuraavana päivänä maku paranee. Quite cheesy!


Juustokakku omena-ja päärynäruusuilla

Pohja:

200g keksejä (piparkakkuja tai digestive tms)
50g voita

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
150g creme fraichea
2 kananmunaa
1/2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
2rkl perunajauhoja

Ruusut
2-3 hapahkoa omenaa
2 punaista päärynää

Pingota n 23cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele reunat. Hienonna keksit yleiskoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää sulavoi keksimurun joukkoon. Taputtele keksimassa vuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Täyte: Sekoita kaikki ainekset ja vatkaa sähkövatkaimella kevyesti, kunnes seos on tasainen ja kuohkea. Kaada seos keksipohjan päälle. Ruusut: Poista hedelmistä kannat ja siemenkodat. Viipaloi niin ohuita viipaleita kuin pystyt, taikasana todellakin on mandoliini! Laita viipaleet kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä niiden päälle. Kuuma vesi notkistaa viipaleet, jotta niitä pystyy muotoilemaan ruusukkeiksi. Anna olla vedessä 5min ja valuta talouspaperin päällä ylimääräisestä nesteestä. Ruusukkeet syntyvät kun asettelet viipaleita limittäin ja ja samalla kierittämällä rullalle. Yhteen ruusuun menee noin 5 viipaletta. Asettele ruusut kakun päälle ja työnnä hiukan täytteeseen, jotta ruusumuoto pysyy kasassa. Paista 175asteisessa unissa alatasolla, kunnes täyte on hyytynyt, noin tunti. Anna kakun jäähtyä hyvin, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti