lauantai 26. joulukuuta 2020

Ite tein: Intian makuja, Paneer Tikka Masala

Synkästä ja loppumattomasta syksystä selvitty, pari päivää syöty joulun comfort foodia ja sitten sitä kaipaakin jo ihan muuta. Miten olis intialainen? Intian makumaailma on itselleni tuttua lähinnä Namaskaareista ja matkoilta. Jos intialaista on tehnyt mieli, on se helppo ja takuuhyvä vaihtoehto ollut astua sisään intialaiseen ravintolaan, vaikeinta on ollut valita mennäkkö tuohon vai tuohon nurkan takana olevaan... Nyt kuitenkin pomppasi helppo Paneer Tikka Masalan resepti eteen somessa, ja päätin kokeilla, hieman lisäsin kasviksia, mutta muuten noudattaen melkolailla tuota Arlan reseptiä. Mangolassin ainekset pitää muistaa ens kerran kirjata kauppalistaan, sillä sehän on ihan must jälkkäri tämän kanssa! Tulen tekemään tätä kyllä uudestaan ja täytyy myös kokata pinaattista Palak paneeria.



Paneer Tikka Masala (4 annosta)

1pkt Paneer juustoa
50g tuoretta inkivääriä hienona raasteena
1dl turkkilaista jugurttia
1 rkl garam masala mausteseosta
0,5 tl suolaa
2 porkkanaa
n. 1/2 paraskaalia
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl tomattipyrettä
0,5 tl chilihiutaleita
1tlk säilöttyjä kirsikkatommaatteja
1dl vettä
1dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1/2 persiljapuntista pieneksi hakattuna


tarjoa
kardemummalla maustetun basmatiriisin ja naanleivän kanssa

Tee ensin marinadi paneerjuustolle.  Sekoita kulhossa inkivääriraaste, garam masala, suola ja jugurtti. Paloittele juusto ja sekoita marinaadiin. 

Pilko porkkanat ohuiksi siivuiksia ja parsakaali pieniksi nupuiksi. Pilko sipulit pieniksi ja paista sipuleita voinokareessa minuutti pannulla, lisää sitten tomattipyre ja chilihiutaleet, paista n 3 minuuttia- Lisää seuraavaksi säilötyt kirsikkatomaatit, vesi, kerma ja kasiviliemikuutio, kun seos porisee lisää pilkotut kasvikset. Keittele noin 5 minuttia. Lisää paneerjuustopalat ja keitä vielä muutama minnuutti. Lisää pinnalle persilja, ja nosta pannu tarjolle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti