sunnuntai 18. elokuuta 2019

Ite tein: Kantarelli-kesäkurpitsa-vuohenjuusto piiraat


Heinäkuussa oli huikeaa sienionnea parikin kertaa. Kantarelleja on löytynyt vakkaripaikolta mökkimetsistä niin, että monen monta ateriaa on saanut näistä tehtyä. Risottoa, pastaa, muhennosta, piirakkaa ja vielä hiukan pakkaseenkin on riittänyt kultaista herkkua. Kokeilin tällä kertaa pehmeää vuohenmaitojuustoa piirasten täytteeseen ja näistä tuli aika ihania. Tartalettivuokiin kun näpertää,  tulee aika söpösen nättejäkin.


Kantarelli-kesäkurpitsa piiraset (noin 9-10kpl tartalettivuokina)

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
100g kylmää voita
2rkl kylmää vettä

Täyte:
2dl ruokakermaa
2/3 vuohenmaitojuustopurkki (se pyramidin mallinen, a'140g)
2  pienikokoista munaa tai yksi iso.
1 pieni kesäkurpitsa
n 500g kantarellia paistettuna
1 pienisipuli
pippuria
muutama oksa timjamin lehtiä
n 1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Sekoita vehnäjauhot ja suola, leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksia ja nypi se jauhojen sekaan. Lisää kananmuna ja vesi, ja sekoita ja muotoile taikina palloksi. Laita pallo kelmun sisälle ja nosta jääkaappin ainakin puoleksi tunniksi. Tee täytteet: Puhdista sienet ja pilko pienemmiksi, pilko sipuli pieneksi ja viipaloi ja paloittele kesäkurpitsa. Paista pannulla ensin sienistä nesteet pois, lisää sipuli ja kesäkurpitsa loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa ruokakerma ja vuohenmaitojuusto (muserra haarukalla) sekä munat. Silppua lehtipersilja ja timjaminlehdet ja sekoita joukkoon.

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele tartalettivuoat ja painele pohjataikinasta ohuehko kerros sen pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla muutamat reijät ja esipaista pohjia 10 minuttia. Asettele pohjille sieni-sipuli-kesäkurpitsa täyte ja kaada vuohenmaitojuusto-kermatäyte päälle. Paista piiraita n. 30-35 minuuttia, Tarkkaile pinnan ruskettumista. Nauti haaleana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti