torstai 6. joulukuuta 2018

Ite tein: Munakoiso-gubbröra saaristolaisleivälle

Sain syksyllä käsiini tämän vuoden Vege joulu -lehden, jossa on kymmeniä jouluteemaisia kasvisruokia. Tai oikeastaan eihän nämä kaikki tarvitse joulua, vaan sopivat hyvin muutenkin kokattavaksi. Reseptikokoelma alkaa olla jo aika valtava, niin kirjoina, lehtinä, irtolehtisinä ja käsikirjoitettuna lippulappuina, kuin täällä blogikirjastossa, ja niinpä ideoita nappailen milloin mistäkin yhden ja toisen. Tästä lehdestä halusin ehdottomasti kokeilla Munakoiso-gubbröraa. Nimittäin graavilohileivät on suurinta herkkuani, ja ylipäätään saaristolaisleivät kuuluvat niin joulu kuin juhannuspöytään, mutta myös onta kertaa näiden väliin. Eli mitenkäs tämä munakoisosörsseli sitten toimi? Sen verran hyvin että pääsee tänne blogiin, toistamisen väärti siis. Muista tehdä sörsseli edellisenä iltana maustumaan jääkaappiin.




Ohje Vege joulu -lehden mukaan.

Munakoiso-gubbröra (noin 8-9 leivälle)

4 keitettyä perunaa
1 munakoiso (400g)
3 dl vettä
1,75 dl sokeria (vege-lehden ohjeessa 2dl, mutta omasta mielestä hieman vähempi määrä riittäisi)
1 dl etikkaa
5 maustepippuria kokonaisena
3 laakerinlehteä
1 punasipuli
1 nippu tilliä
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl kapriksia
1 dl kaurafraichea
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Kuori perunat (kesän uudet perunat tietysti voi olla kuorineen), keitä ja jäähdytä kylmiksi.
Kuori munakoiso ja kuutioi. Lisää vesi, sokeri, etikka, maustepippurit ja laakerinlehdet kattilaan, sekoita ja kiehauta ja lisää munakoisot. Keitä 5 minuuttia ja valuta munakoisot. Kuutio perunat, hienonna punasipuli, hienonna yrtit. sekoita kulhossa perunat, munakoiso, punasipuli, yrtit ja kaprikset yhteen, lisää kaurafraiche ja mausteet. Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa. Röra säilyy kolme päivää jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti