lauantai 22. joulukuuta 2018

Ite tein: Glögimarjamaljat

Jos vielä jälkkäri joulupöytään mietityttää, niin tässä oma suosikkini. Näistä glögimarjamaljoista taitaa nimittäin tulla joulupöydän vakkarijälkkäri. Tämä on helppo valmistella jo etukäteen, ja sopivan raikas joulusyöpöttelyjen päätteeksi, eli just mitä pitääkin sillä hässäkkää riittää keittiössä. Tämä ohje on Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua kirjasta, joka on oikeasti huippu, olen löytänyt valtavasti hyviä ohjeita kirjasta talvikauden kokkailuun.


Valmista ensin, hyvä olisi jo paria päivää aikaisimmin, glögisiirappi, ja seuraavana päivänä laita marjat siihen maustumaan muutamaksi tunniksi, tai yön yli. Vatkaa juuri ennen tarjoamista kermavaahto, joka maustetaan kanelilla ja tomusokerilla.

Glögisiirappi, n 3dl:

2,5dl vettä
2dl sokeria
1 vaniljatanko
1 tähtianis
1kanelitako
5 kokonaista neilikkaa

Mittaa kaikki ainekset kattolaan ja kuumenna kiehuvaksi. keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi kuuma siirappi puhtaaseen lasipurkkiin tai -pulloon, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Glögimarjat:
400g pakastemarjoja
1dl glögisiirappia

Sulata marjat ja kaada glögisiirappi marjojen päälle, sekoita ja anna maustua 4 tuntia tai yön yli ennen tarjoilua.

Kanelilla maustettu kermavaahto:

2dl kuohukermaa
0,5tl kanelia
1rkl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahvoksi ja sekoita kaneli ja tomusokeri joukkoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti