perjantai 7. heinäkuuta 2017

Ite tein: Nyhtökaurapizza


Nyhtökaurailu on ollut vähän tauolla, mutta palautan tässä itselleni mieleen, ja toivottavasti myös inspiraationa muille, tämän herkullisen pizzareseptin jonka on napattu Kodin-jotain -lehdestä. Ja tämän päivän kauppasekoilu on paljon helpompaa taas itselleni tämän listan kanssa :)

Pizzaboomi on Helsingissä melkoinen. Via Tribunaali Torikortteleissa on se minne jonotetaan tunteja napolilaistyyppisen pitsan takia. Minäkin jonotin, taisi olla avajaisviikolla, jonotusaika oli perjantai-iltana 2,5 tuntia, pizza saa kuitenkin "vain" 4/5 multa. Mutta pizzahypeä kotiin tällä nyhtispizzalla.


Uunipellillinen nyhtökaurapizzaa

pohja:
2dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
1/4tl sokeria
1rkl öljyä
n 5dl vehnäjauhoja


1/2dl purkkia maustettua tomaattikastiketta (400g)
1pkt maustettua nyhtökauraan (250g)
3rk oliiviöljyä
2-3 palloa buffalamozzarella
250g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 ruukku rucolaa
2rkl oliiviöljyä
1/2 punasipulia

(1/2dl kurpitsan- tai pinjansiemeniä)
valmista tai itse tehtyä valkosipulimajoneesikastiketta. (ei kannata skipata)


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri ja öljy, alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Laita leivinliinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa ilmat pois, ja kauli leivinpaperin päällä uunipellille sopivan kokoiseksi, ohueksi pizzalevyksi. Levitä pohjalle tomaattikastike, leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä päälle, sekoita nyhtökauraan oliiviöljy ja levitä pizzalle. Viipaloi punasipulit ja halkaise kirsikkatomaatit ja ripottele pizzalle. Paista  250 asteessa, noin 12 minuuttia. Sekoita rucola ja öljy, ja ripottele ne valmiin pizzan päälle. Viimeistele kurpitsan- tai pinjansiemenillä ja valkosipulimajoneesilla.

2 kommenttia: