maanantai 29. toukokuuta 2017

Brunssilla: Mezza, Espoo

Espoolaisten paikallislehti Länsiväylä järjestää aina välillä kaupungin paras XXX - lukijaäänestyksiä. Äänestyksissä parhaan kahvilan titteli meni jokin aika sitten Leppävaaraan Cafe Zocerialle, ja nyt paras brunssi äänestyksessä mainetta niitti toinen leppävaaralainen paikka, ihan uusi, Mezza-kahvila-ravintola. Mezzan välimerellistä brunssia kuvailtiin äänestäjien keskuudessa todella herkulliseksi ja jälkkäripöytää hehkutettiin ihan parhaaksi. Tietysti tämä Mezza ja hypetys brunssi ympärillä piti käydä kokemassa ihan ite viime viikonloppuna. Ja kyllä, varsin positiivinen ja herkullinen kokemus olikin kyseessä!Välimeren ruokia tarjoava Mezza on avattu vasta tänä keväänä (2017) Etelä-Leppävaaraan, Alberganesplanadin eteläpäätyyn, Kauppakeskuksesta Sellosta matkaa vajaa sata metriä. Rakennuksessa oli vielä muutama vuosi sitten perus pizzeria, mutta nyt paikka on uusien omistajien myötä kokenut piristävää faceliftiä. Juuri nyt on tuo Lepuskin espa kauneimmillaan kun puut kukkivat valkoisenaan ja muu luonto on raikasta vaaleavihreää. Alkukesän parhautta! Viikonloppuisin tarjolla brunssia ja viikolla lounasbuffaa, sekä listalta annoksia. Mezzassa on myös kahvila ja vitriini täynnä leivosherkkuja.


Mezzan brunssi on todellakin kohtuuhintainen, 20eurolla notkuvan noutopöydän salaatit, lämpimät ruoat, keitto, juomaksi kahvi, mehu ja vielä loppuun aika super jälkkäribuffa leivoksineen.  Ruoat oli aseteltu kauniisti esille isoihin välimeren teemaan sopiviin kulhoihin. Mezzan brunssia voisi sanoa olevan värikäs, makuisa, raikas ja Runsas isolla Rllä.


Pöytä viikonloppubrunssille kannattanee varata, sillä ainakin aamupäivän eka kattaus oli suosittu ja pöydät täyttyivät parista suuremmastakin seurueesta. Palvelu oli ystävällistä ja hymyileväistä. Tarjolla oli niin monta kulhoa kaikkea, että bataattikeitto tuli skipattua kokonaan ja jos joku kulho olisi ollut vähemmän couscous- tai riisilisukkeita, ei sitä olisi kyllä kaivannutkaan. Työpaikkatyppinen kahvikone kahvi oli pieni miinus, kone oli myös tavattoman hidas pörisemään ja keräsi jonoa taakseen. Minkäänlaisia kylttejä ruokien sisällöistä ei ollut, joten allergiavammaisen täytyy olla tarkkana kulhojen äärellä. Omat suosikit ruokapöydästä olivat falafelit, loistava tzatziki ja leivän päälle sopivat töhnät; artisokkatahna ja hummus. Kerrankin mehevä ja maistuva nyhtöpossu ja samoin mehevät kanankoivet saavat isoa peukkua. Tämä brunssi on jo kylläkin selkeästi lounas, mitään perinteiseen aamiaiseen vittaavaa ei pöydästä löytynyt.


Pari kierrosta piti kiertää noutopöydän ympäri jotta sai edes miltei kaikkea maistettua ja suosikkeja hamstrattua vielä lisää. Jälkkäripöydän antimet menevät aina onneksi sinne toiseen vatsaan :) Leivokset olivat nättejä ja lajikemäärä sellainen että kaikkeahan ei millään pystynyt maistamaan. Aina yksi suklaaleivos kuitenkin uppoaa :) Ja kyllä, olihan se brunssi kehujensa ja äänestystuloksensa arvoinen. Toivottavasti ruokien taso ja laatu säilyy samana, sillä uudestaan tulen kyllä käymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti