Ajattelin jakaa tänne huippuhyvän ja ihan tämän kevään suosikkiruokani, jonka reseptin nappasin muutama kuukausi sitten Hesarista. Nimittäin broilerinfile-uunikasvisvuoan ja nerokkaan caesarjugukastikkeen. Herkullinen, helppo ja freesin makuinen uuniruoka on kyseessä. Kastike on sitten ihan must! Tämä sopii myös tulevaan päsiäiseen, väreinä kun on keltainen ja vihreä, winkwink :D
Muutama oma muokkaus kuitenkin reseptiin. Vaihdoin tavallisen Dijonsinapin siemenelliseen dijonsinappiin, sillä se nyt vaan on niin hyvää ja löytyi kaapista, samoin kuin korianterinsiementen tilalla maustekaapissa oli korianterimaustejauhe jo valmiina.
Uunikasviksia, broileria ja caesarjugurttikastiketta (noin viidelle)
n. 8 kpl perunoita
Muutama oma muokkaus kuitenkin reseptiin. Vaihdoin tavallisen Dijonsinapin siemenelliseen dijonsinappiin, sillä se nyt vaan on niin hyvää ja löytyi kaapista, samoin kuin korianterinsiementen tilalla maustekaapissa oli korianterimaustejauhe jo valmiina.
Uunikasviksia, broileria ja caesarjugurttikastiketta (noin viidelle)
n. 8 kpl perunoita
1 n. 400g parsakaali
100g lehtikaalia
3 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl hunajaa
1 tl kurkumaa
1 tl korianterijauhetta (alkuperäisohjeessa korianterinsiemeniä)
1 tl suolaa
400g broilerin sisäfileetä
Caesarjogurttikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 valkosipulinkynsi
2 sardiinifileetä tai anjovisfileetä
2 rkl sitruunamehua
1,5 tl siemenellistä dijoninsinappia (alkuperäisohjeessa tavallinen Dijon)
ripaus sokeria
Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Pese parsakaali, leikkaa varsi viipaleiksi ja irrottele nuput. Huuhtele ja suikaloi lehtikaalinlehdet, ota kova keskiruoti pois. Nosta kulhoon parsakaalit ja lehtikaalisuikaleet ja lisää joukkoon 1 rkl öljyä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Sekoita loput öljystä, hunaja, kurkuma, korianterijauhe ja suola kulhossa. Levitä perunat ja broilerin sisäfileet uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljymausteseos ja sekoita. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Kun ruoka kypsyy uunissa, tee caesarjogurttikastike. Purista kuorittu valkosipulinkynsi jogurtin joukkoon. Murskaa sardiinifileitä haarukalla ja lisää jogurtin joukkoon. Mausta vielä sitruunamehulla, dijoninsinapilla ja ripauksella sokeria.
Nosta peruna-broileripelti uunista. Kaada perunoiden päälle parsakaalit ja lehtikaalit. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.
Tarjoa lämmin ruoka kylmän caesarjugurttikastikkeen kanssa.
Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Pese parsakaali, leikkaa varsi viipaleiksi ja irrottele nuput. Huuhtele ja suikaloi lehtikaalinlehdet, ota kova keskiruoti pois. Nosta kulhoon parsakaalit ja lehtikaalisuikaleet ja lisää joukkoon 1 rkl öljyä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Sekoita loput öljystä, hunaja, kurkuma, korianterijauhe ja suola kulhossa. Levitä perunat ja broilerin sisäfileet uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljymausteseos ja sekoita. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Kun ruoka kypsyy uunissa, tee caesarjogurttikastike. Purista kuorittu valkosipulinkynsi jogurtin joukkoon. Murskaa sardiinifileitä haarukalla ja lisää jogurtin joukkoon. Mausta vielä sitruunamehulla, dijoninsinapilla ja ripauksella sokeria.
Nosta peruna-broileripelti uunista. Kaada perunoiden päälle parsakaalit ja lehtikaalit. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.
Tarjoa lämmin ruoka kylmän caesarjugurttikastikkeen kanssa.
Onpa herkullisen näköistä,tää menee kokeiluun.t.HIlkka M.
VastaaPoistaKiitos kun kommentoit! Mahtava kuulla, ja tämä on herkullisen makuista myös. :)
Poista