maanantai 2. tammikuuta 2017

Ite tein: Halloumi-papusalaatti

Salaattia harvemmin tulee mietittyä talvisena ruokana. Onhan se niin, että vihannesten maut ei ihan rokkaile makusinfonioita tähän aikaan vuodesta. Mutta perusvihersalaattipohjaan voikin sitten ymppäillä kaikkea hyvää kausituotetta, kuten tähän ruokaisaan ja lämpimään Halloumi-papusalaattiin. Nimittäin appelsiinit alkavat olemaan nyt maukkaita ja granaattiomenan siemenet mehukkaita ja hintalapuissakin aika sieviä lukuja. Jee! Pavut on pakasteallaskamaa, mutta ne "voidellaan" makoisaksi balsamiviinietikkasella kastikkeella. Tämä salaatti on jo oikein täyttävä, menee lounaasta tosi hyvin, ja nopeasti valmis.


Halloumi-papusalaatti ( 3-4:lle)

1pss salaattisekoitusta tai pari ruukkua erilaisia salaatteja (esim. viinisuolaheinä, frisee- ja pehtoorin, salaatti)
1pss (150g) pakastepapuja
1-2 shalottisipuli tai pieni punasipuli
2 appelsiinia
1/2-1 granaattiomenan siemenet
1pkt (250g) halloumi-juustoa

kastike:
0,5dl laadukasta oliiviöljyä
2rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1rkl juoksevaa hunajaa
1rkl Dijon-sinappia (kokeile myös siemenellistä Dijon-sinappia!)
suolaa
pippuria

Huuhdo salaatit ja asettele ne vadille tai tarjoilukulhoon, viipaloi sipuli renkaiksi ja kuori appelsiini niin että saat valkoisenkin sisäkuoren pois ja leikkaa renkaiksi. Kopauttele granaattiomenan siemenet ulos kuorestaan. Valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään, maista! Kaada pakastepavut kattilaan ja lisää noin 1/2dl vettä. Kiehauta ja kuumenna pavut. Kaada ylimääräinen neste pois jos sitä on jäänyt. Kaada kastike kattilaan ja pyörittele papuja siinä. Laita kattilankansi kiinni jotta pavut pysyvät lämpiminä, ja paista sitten halloumiviipaleisiin hyvä pintaväri pannulla. Kokoa salaattiainekset tarjouluvadille, vihersalaatin päälle, omalla kauniilla tyylillä :D Nauti heti,
kun pavut ja juusto ovat vielä lämpimiä.

2 kommenttia:

  1. Onpa kivan kuuloinen yhdistelmä! Halloumista ja salaateista ja pavuista pidän kaikista kovasti, mutta eipä ole tullut yhdistettyä niitä samaan annokseen. Pitää joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos kommentistasi ja kokeile ihmeessä, yhdistelmä toimii (ainakin minulle) :D

      Poista