keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Syksyn ruokakirjasatoa.

Viime hetken joululahjavinkkinä kipaisu kirjakauppaan ja ruokakirjapinon kanssa kassalle. Alla omat suosikkini syksyn kirjoista.

Nyhtökauraa! Kaisa Nieminen, Moreeni kustannus (Vegeily-kaverille, ruokatrendien seuraajalle)

Jos jostain, niin kotimaisesta nyhtökaurasta on tullut the hitti. Itse olen syksyn mittaan syönyt nyhtökauraa ainakin kerran kahdessa viikossa, pidän jollakin kummalla tavalla sen mausta ja koostumuksesta. Toki omia mausteita tarvitsee lisäillä ja nyhtistä ei saa unohtaa liedelle, jottei muutu liian kuivaksi koppuraksi. Tämä kirja on ollut syksyn kulutetuin kirja hellan vieressä.


Hyvää Joulua! Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm, WSOY (joulufiilistelijälle)

Hyvää Joulua!-kirja on kaunis teos, joka tänä syksynä sai uuden, jouluisilla Vege-resepteillä höystetyn, painoksen. Tätä kirjaa on ihana selata ja korvamerkittyjä reseptejä tulee joka kerralla lisää. Piparkakkumudcake, mmm!


Gastropub kotikeittiössä, Ali Suviala, Readme (Sille joka viihtyy keittiössä ja olutlasin äärellä)

Panimoravintola Bryggeri Helsingin keittiöpäällikön Ali Suvialan Gastropub kotikeittiössä on laadukkaasti tehty kirja, jonka upeita kuvia jumittuu vain katselemaan. Kirja kertoo oluen ja ruoan yhdistämisestä, ja jakaa paljon rehtejä ruokareseptejä, olutsuosituksineen tottakai. Kirjassa myös vinkit oman oluen valmistamiseen ja muutaman oluentekijän haastattelut.


Helsinki, People make the city, Laura Iisalo ja Melanie Dower, Cozy Publishing (vaihtarikaverille tai serkulle siellä jossain)

Tähän väliin muuta kuin pelkkää ruokaa ja reseptejä. Helsinki, People make the city on vähän erilainen "turrekirja" Helsingistä. Kirja esittelee muutaman luovan alan tekijän ja heidän tarinansa. Kivoja persoonallisia kahviloita, ravintoloita, pikkuputiikkeja, lähiluontokohteita ja tietysti yleiset saunat osoiteluetteloineen. Ja tuleehan lopuksi vielä muutamat ruokareseptit. Fiilistelykirja tunnelmallisen kuvin.


Mielensäpahoittajan keittiössä, Wsoy, (iskälle, sedälle, Mielensäpahoittajan fanittajalle iästä, sukupuolesta tai keittiötaitoidoista riippumatta)

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun ruokaa ei pilkota paloiksi ja suikaleiksi vaan uusiksi sanoiksi. Peruna on hiilihyhraattia, munkkipossu kalorioita ja liha roteiinia. Semmoinen vie ruuan kauas syöjän elämästä.” Mielensäpahoittajan keittokirjasta löytyy reseptit niin kaalilaatikkoon kuin mustikkakukkoon. Välissä mielensäpahoittaja joriseen juuttujansa. :) Toimii kelle tomii!


Kirjat saatu arvostelukappaleina kustantajilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti