torstai 28. toukokuuta 2015

Tehtiin ite: Mudcake-minimuffinssit

Melko harkiten hankimme enää uusia keittiövempuloita ja välineitä. Moni juttu kylläkin kiinnostaisi ja himmottaisi mutta tila ei vaan riitä. Kitchen Aid taikinapömpeli nyt etunenässä. Ja astiahimotuskin on pilvissä. Mutta säilytystila on meitin keittokomerossa melkoisen kortilla, kaapit voisi myös tarvita pientä tuuletusta ja järkkäämistä ;) Viimeisin hankinta talvelta on silikoninen mini-muffinssivuoka. Se on kuitenkin melko pieni ja kivan värinen (punainen), joten hyvin perusteltu hankinta :) Tälle onkin ollut jo monta kertaa käyttöä, eikä lärpäke ole paria viikkoa kauempaa ehtinyt kaapissa pölyttyä. Tällä tulee nimittäin just passelin kokoisia muffareita brunssipöytätarjottavaksi, tai juhlapöydän kulmalle tai vaikka yhteiselle piknikretkelle. Pieniä on helppo syödä sotkematta ja ilman lautasta ja lusikkaakin pärjää. Aika söpöjäkin näistä tulee



Nämä mudcake-tyyppiset, sisältä hitusen tahmaiset minimuffinssit sopisivat hyvin mansikkakakun kylkeen vaikka ensi lauantain valmistujaisjuhliin. Ja saa ottaa kaks hyvällä omatunnolla :)


Mudcake- minimuffinit

10kpl mini-muffinssivuokaan tehtynä

100g voita
100g tummaa suklaata
1dl ruokosokeria
2 kananmunaa
1,75dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt sulkaa-voiseos muna-sokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot varovasti joukkoon, lastalla käännellen. Kaada taikina vuokiin ja laita uunin keskitasolle. Paista muffineita noin 8 minuuttia 220C asteisessa uunissa. Muffineiden kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Koristele tomusokerilla ja tarjoa kermavaahdon ja mansikoiden kera.



4 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita! Tosi kiva idea brunssipöytään. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mini-muffinssit tai mini-cupcaket on kyllä just ideaaleja vierastarjottavia. :)

      Poista
  2. Ihanan suloiset minimuffinit ja niin nätit kuvat:)

    VastaaPoista