sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tehtiin ite: Lohipullavartaat

Lohipullavartaita ja valkkaria.


Osallistumme tällä lohipullavartaat-reseptillä bloggareille järjestettyyn OivaPari-reseptikisan ykkösvaiheeseen, jossa etsitään kesäistä, juhliinkin sopivaa, reseptiä paritettavaksi Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc-valkoviiniin ( tai vaihtoehtoisesti reseptin olisi voinut kehittää tämän punaiseen veljeen, Castillo de Molina Reserva Pinot Noiriin). Valkoviini on maultansa sitruksinen, raikas ja kevyt. Lähdimme kalalinjalle ja teimme nämä lohipullavartaat, jotka sopivat mainiosti myös kesän juhliin tai esimerkiksi piknikille. Tikku on nimittäin helppo cocktailtilaisuuksien syötävä, toinen käsi jää vapaaksi sille viinilasille ;) Kisassa on vielä toinen ja kolmaskin vaihe, jossa paritetaan lisää viinejä ruokiin, katsotaan mitä me niihin keksitään :)


Lohipullataikinan pyöräytimme yleiskoneessa, mutta eiköhän hyvällä sauvasekoittimellakin onnistu. Wasabidippi sopii mukavasti lohen kaveriksi ja tuo pientä potkua. Wasabin kanssa touhutessa kannattaa olla tarkkana, varsinkin jos ei ole varma ruokavieraiden wasabinsietokyvystä, melko tujua kun on. Perinteiset mummokurkut tuo raikkautta, ja sitäpaitsi hölskytyskurkut on kesän must lisuke.


Lohipullat 5-6 hengelle:

750g lohta
1/2dl ruisleipämurua
3 kananmunanvalkuista
2-3 kevätsipulia varsineen
1/2 sitruunan mehu
1tl pippuria
1 1/2tl suolaa

Poista lohesta nahka ja ruodot. Riko ruisleipäviipale muruiksi monitoimikoneessa, ja siirrä sivuun. Leikkaa lohi paloiksi, ja lisää se monitoimikoneeseen ja jauha pieneksi. Lisää joukkoon ruisleipämurut, pieneksi pilkottu kevätsipuli, munanvalkuaiset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele kylmällä vedellä kostutetuin käsin pullia uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista pullia 200asteisessa uunissa noin 10minuuttia. Kokoa pullat tikkuihin, pitkiin tai pätkiin ja tarjoile kuin cocktailpalana hyvän juoman kera.


Wasabisoosi:

3dl turkkilaista jugurttia
1/2 limen mehu
0,5tl wasabitahnaa ( tai oman maun mukaan!)
pippuria

Sekoita ainekset keskenään pienessä kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan. Koristele korianterilla.


Pitkät mummokurkku slaissit:

1 kurkku
1-2rkl väkiviinietikkaa
1rkl sokeria
0,5tl suolaa
tilliä

Kuori kurkku ja viipaloi pitkiksi suikaleiksi juustohöylällä. Älä käytä keskellä olevaa vetistä simenosaa. Siirrä kurkkuviipaleet isohkoon astiaan. Lisää etikka, sokeri, suola ja pieneksi napsittu tilli. Sekoittele kunnolla ja laita jääkaappiin maustumaan.














3 kommenttia:

  1. Onpa kekseliäs idea! Minulla on vielä mietinnässä, millaisella ohjeella osallistun :) Onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Jännittävää seurata millaisia reseptejä syntyy!

      Poista
  2. Teille on haaste blogissani:
    http://ihankahvilla.blogspot.fi/2014/04/haaste.html

    VastaaPoista