maanantai 27. tammikuuta 2014

Teurastamon parhaat 25.1.14

Kävimme lauantaina tutustumassa ensimmäistä kertaa Helsingin Teurastamoon, Sörnäisten kupeessa olevaan ravintola- ja ruokamaailmaan. Lauantaina Teurastamolla vietettiin Teurastamon Parhaat -tapahtumaa, jonka ideana oli tutustuttaa ihmiset eri ravintoloihin ja toimijoihin. Osallistuimme opastetulle bloggarikierrokselle ja kiersimme Teurastamon paikat läpi.


Teurastamon nimi juontaa juurensa Helsingin historiaan, Teurastamo on ihan oikeasti ollut lihateurastamo, nimi ei ole mikään feikki. Ruhojen paloittelu loppui 1992, eli eihän siitä nyt niin kauan aikaa ole! Tällä hetkellä Teurastamon tiloista on kunnostettu uuteen käyttöönsä noin kolmasosa, ja tarkoituksena on pikkuhiljaa ottaa mukaan lisää yrittäjiä ja kehittää aluetta paikaksi jossa kaupunkilaiset saadaan viihtymään. Ravintoloiden ja myymälöiden lisäksi Teurastamon pihalla on grilliä vapaaseen käyttöön, kesäisin kaupunkiviljelyä ja riippumattoja, nyt talvella pihalla on oma luistinrata. Teurastamon sisätilat on kunnostettu ronskisti jättämällä tiilipintaa ja historiaa näkyviin, joka luo oman persoonallisen "karun" tunnelmansa alueelle.


Kierroksemme alkoi Kellohallista joka on ravintola, baari ja tapahtumatila. Kellohallista saa tällä hetkellä arkisin lounasta ja viikonloppuisin illallista. Menu kuulosti houkuttelevalta, erityisesti pata-annokset, jotka tilataan pöytään ja siitä sitten kauhotaan omasta padasta mureaa lihaa pöytäseurueen kesken. Mikä kiva idea!


Ravintoloiden lisäksi Teurastamosta löytyvät Pasta Factory, Tuoretori josta voi ostaa edellisen tuorepastan lisäksi vaikka mitä lähi- ja luomuruokaa, makumaku.fi:n noutopiste ja Helsingin kahvipaahtimon uudet tehdastilat. Puu-Vallilan ältsin kiva autotallikahvila pienen kävelymatkan päässä on kahvittelun arvoinen juoman sekä tuon miljöönsä takia. Teurastamosta löytyy myös Flavour Studio, jossa järkätään kokki- ja cocktailkursseja, ja pian avautuu Teurastamolle myös tislaamo.Teurastamolla on aloittanut toimintansa myös ravintolapäivästä tuttu B-Smokery ja kiinalaista katuruokaa tarjoileva Ho's Food. Maistelimme myös Roslundin miniburgerit ja Jädelinon ihanaa pehmeää italialaistyyppistä paikan päällä tehtyä jäätelöä. Arvatenkin B-Smokeryyn oli heti alkuillasta jono pitkälle ulos asti ja koko Teurastamo kuhisi populaa enemmänkuin oli odotettu, mahtava alku siis!
Ravintolat ja ruokatarjonta on selvästi katuruokatyyppistä, mikä taitaakin olla se tämän hetken trendi maailmalla.
Jokaisessa kierroksella käymässämme ravintelissa tai myymälässä huokui innostus ja tekemisen meininiki. Kaikki ovat tekemässä sitä omaa juttuaan intohimoisesti, oli se sitten pastan valmistusta tai bbq ravintolan pyörittämistä, mutta kuitenkin yhdessä. Teurastamo alue yhdistää hienosti porukan, hienoa sekä yrittäjille että meille kaupunkilaisille. Teurastamo on juuri siellä päin kaupunkia jossa meidän harvoin tulee pyörittyä, mutta sen verta kiva fiilis jäi paikasta, joten eiköhän tänne tulla vielä uudemman kerran ajan kanssa syömään ja kiertelemään. Flavour Studion kurssit jäivät myös pyörimään mieleen, Cocktailkurssi olis aika jees.

2 kommenttia:

 1. Olin viime talvena bloggaajien tutustumiskierroksella Teurastamolla. Siitä lähtien olen odottanut etenkin B-Smokeryn avautumista, joka on pariin kertaan siirtynyt. Kiva kuulla, että on viimein auki.

  Työnantaja oli syksyllä jo varannut meille ruoka/juomakurssit Flavour Studioon, mutta muutama työkaveri perui tulonsa ja ryhmä kutistui liian pieneksi. Kyllä harmitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. B-Smokeryä oli moni odottanut, jonoa nimittäin oli huimasti. Täytyy kyllä käydä ajan kanssa vielä uudestaan.

   Poista