perjantai 1. maaliskuuta 2013

Tehtiin ite: Kukkakaali-valkosipulikeitto

Tapanamme on ollut ostaa aina matkoilta joku ruokalehti, ja kokkailla lehdestä kivoilta kuulostavia ruokia. Lontoon-reissulta hankimme Jamie Oliverin nimikkolehden, joita sopivasti oli tarjolla pienellä alella kokkikurssin yhteydessä. Parikin kivaa ohjetta on kokkausjonossa tästä Jamie -lehden kevättalven numerosta. Ensimmäisenä teimme pakkaspäivän pelastusta, valkosipulista kukkakaalisosekeittoa.

Ohjeessa oli todella runsaasti valkosipulia, vähemmästäkin tulee jo tarpeeksi tujua omaan makuun. Rosmariinin sijasta laitoimme keittoon ruohosipulia. Kukkiskeitto sopii talveen kuin nappi nenänpäähän, ja paahtoleipää kaveriksi. Todella hyvää ja varmasti teemme uudestaan, jos ei tänä talvena niin ensi talvena ainakin.

Kukkakaalikeitto neljälle:
- halkaistu valkosipuli
- oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 iso kukkakaali
- 1,5 litraa kasvislientä
- pieni rosmariinin oksa (tai ruohosipulia)

Laita puolikas valkosipuli foliopalan päälle ja pirskottele valkosipulin päälle oliiviöljyä. Laita löyhästi suljettu folionyytti uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi tai kunnes kynnet ovat pehmenneet. Kuullota sillä välin pilkottu sipuli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää kattilaan kukkakaalit, ja kasvisliemi ja anna kiehua. Keitä noin puoli tuntia. Lisää pehmenneet kynnet keittoon sitten kun valmistuvat uunista (me lisäsimme noin 6 puolikasta kynttä). Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja ohenna vedellä jos tarvitsee. Lisää rosmariininlehdet (tai ruohosipuli) ja pippuri suoraan annoslautasille.1 kommentti: