tiistai 20. marraskuuta 2012

Tehtiin ite: Perunasalaatti

Wienissä söimme wienerleikkeiden kanssa täydellistä perunasalaattia ja pitihän sitä kokeilla myös itse valmistaa. Aika lähelle päästiin. Perunasalaatin kanssa mutustimme vuonankaalia ja Itävallan Grazista ostettu kurpitsansiemenöljy sopi hienosti salaattidressinkinä. Öljyssä on ihana paahteinen pähkinäinen tuoksu ja maku.  Nyt vaan kaipaisimme lisää käyttökohteita tälle öljylle... salaatteihin toki, sopisiko johonkin muuhun?




Kastike: Sekoita 1dl rypsiöljyä, 1/4dl valkoviinietikkaa, 2 tl sinappia, 2tl sokeri,a 1tl suolaa ja ripaus valkopippuria kastikkeeksi.
Keitä kuorineen 10-12 kiinteää perunaa. Kuori ja viipaloi perunat kuumina ja sekoita kastikeliemeen. Jäähdytä salaatti kylmäksi jääkaapissa. Ripottele vielä ennen ennen tarjoilua pientä punasipulisilppua perunasalaatin päälle. Jos Kurpitsasiemenöljyä löytyy kaapista niin siitä tippoja päälle. Tarjoa salaatti lihan kaverina, joku leike on ainakin tosi jees, tietävät Itävaltalaiset :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti