Pannacotta on liian helppo ja herkullinen jälkkäri, siksipä sitä ei tule koskaan tehtyä :D
Kermapurkista niskaote ja kaato kattilaan! Pannacottaa voi maustaa ja varioida monella tapaa. Meillä laitettiin ruususnmarjasosetta ja valkosuklaata. Pieni ruusunmarjakirpsakkuus sopi hyvin!
Ruusunmarjapannacotta 3:lle herkkusuulle:
Laita 2 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kaada kattilaan 2dl kermaa ja 1dl kevytmaitoa, lämmitä hiukan ennenkuin lisäät 1dl sokeria ja 1tl vanilijasokeria (vanilijatanko sattui unohtumaan sinne kaupan kassan liukuhihnalle...). Kun seos on höyryävän kuumaa, on aika lisätä liiasta vedestä puristetut liivatelehdet vispilällä sekoittaen. Kaada seos annoslaseihin ja laita n. 3tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Lisää hieman ennen tarjoilua ruusunmarjasose ja raastettu valkosuklaa. Ruusunmarjasoseen voi myös sekoittaa noin tunnin hyytymisen jälkeen pannacottaan, sillälailla ilmavasti, jotta jää mukavia sattumia.
Mun on pitänyt kokeilla pannacottan tekoa ihan tuhottoman pitkän aikaa.. Äh, täytyy ottaa tässäkin asiassa itseään niskasta kiinni! Varsinkin kun pannacottan tekeminen on noin iisiä. :)
VastaaPoistaKokeile ehdottomasti! Hyvää, helppoa ja "nopeaa" ;)
PoistaNti Papu