maanantai 2. huhtikuuta 2018

Ite tein: Simppeli sitruunapasta

Kevättalvi on menty tutun arkikaavan mukaan, eikä aikaa ja halua bloggailuun ja kokkailuun oikein tahdo löytyä. Mistä niitä kevätpiristysruiskeita saa? Tämä helppo ja yksinkertainen sitruunapasta toi ruokahalua takaisin samoin kuin Aglio & Olio kirjan selaaminen. Slurps, korvamerkitsin pari seuraavaa to do-pastaa tuosta opuksesta.


Tämä sitruunainen pasta tuli tehtyä vähän oman pään mukaan, seuraavilla aineksilla ja summittaisilla määrillä.

Spaghettia n. 2 ihmisen annos (Rummo on tämänhetkinen suosikkimerkkini)
1/2 sitruunan mehu
n. 1/2tl sitruunankuorta raastettuna
noin 1,5dl kermaa
tuoreita yrttejä sopiva kourallinen (lehtiprsiljaa ja ruohosipulia)
pippuria
suolaa
parmesaanilastuja/ -raastetta
(n. 100g ilmakuivattua kinkkua)

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu talteen. Pilko yrtit. (Halutessasi paista pannulla ilmakuivatut kinkkuviipuleet, ja nosta syrjään odottamaan itse pastan valmistusta ja lisää ne lopuksi pastan joukkoon) Keitä spaghetti hyvin suolatussa vedessä miltei kypsäksi. Kaada puhtaalle pannulle sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja kerma, anna miltei jopa kiehahtaa, lisää yrtit, sekoita ja nosta pannulle kevyesti valutettu spagetti, sekoita hyvin ja nosta heti tarjolle. Raasta päälle parmesaania ja rouskauta pippuria ja suolaa tarvittaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti