Joulunajan suosikkejani on aina ollut pehmeä riisipuuro. Riisipuuron keitto vain vaatii aikaa lieden äärellä, juuri silloin kun on viisi kuusi muuta joulupuuhaa tehtävänä. Mutta sitten tajusin, että puuronhan voi myös laittaa uunissa ja vapauttaa kädet muihin hommiin. Liedellä voittanutta riisipuuroa ei mikään kyllä voita, mutta varsin kelvollinen tulos tulee tästä hyvien lisukkeiden kera. Tuo kuori, joka muodostuu puuron pinnalle, jäi kyllä syömättä...
Alkuperäinen idea tuli napattua Liemessä Jenniltä.
Uuniriisipuuro 1,5 litran uunivuokaan tehtynä (neljälle-kuudelle)
2dl puuroriisiä
1 litra punaista maitoa
suolaa
voita vuoan voiteluun
Voitele vuoka voilla. Sekoita sitten kaikki aineet vuoassa. Paista uuniriisipuuroa uunin alatasolla 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Sekoita puuroa alkuvaiheessa muutamia kertoja. Tarjoa perinteisten lisukkeiden tai uusien muokkausten kanssa.
Alkuperäinen idea tuli napattua Liemessä Jenniltä.
Uuniriisipuuro 1,5 litran uunivuokaan tehtynä (neljälle-kuudelle)
2dl puuroriisiä
1 litra punaista maitoa
suolaa
voita vuoan voiteluun
Voitele vuoka voilla. Sekoita sitten kaikki aineet vuoassa. Paista uuniriisipuuroa uunin alatasolla 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Sekoita puuroa alkuvaiheessa muutamia kertoja. Tarjoa perinteisten lisukkeiden tai uusien muokkausten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti