lauantai 18. maaliskuuta 2017

Ite tein: Suklaa-porterkakku


Olihan sitä itsekin päästävä tekemään, nimittäin sitä Panimoravintola Bryggerin mahtavan upeaa suklaa-portetrkakkua! Ja tälläkertaa olikin helppo tehdä toisinto, sillä ohje tähän kakkuun ei ole Top Secret, vaan löytyy helposti Gastropub kotikeittiössä kirjasta. Ja olipa muuten paikallislehdessäkin muutama viikko sitten tämä resepti.


Reseptiä tuli seurattua orjallisesti, mutta määrän kaadoin pienempään irtokakkuvuokaan, sillä tismalleen oikeaa kokoa ei itselläni ole. Loppuja taikinoita en heittänyt hukkaan, (eikä tietysti olutkaan valunut viemäriä voitelemaan!) vaan menivät muffinssivuoissa uuniin, ja onnistuivat nämäkin mainosti. Koska halkaisijaltaan pienemmässä vuoassa kakusta tuli korkeampi, pidin sitä uunissa melkein 10 minuuttia kauemmin kuin ohjeistus tälle kakulle sanoo. Sisältä kakku jäi vielä juuri sopivan tahmukaksi. Oluelle kakku ei maistu ( ja hyvä niin!) mutta neste varmasti tuo mehevyyttä ja pikanttia vivahdetta. Kakun kanssa tarjosin Suomi 100 -Pingviinilätkällä merkittyä puolukkajäätelöä, joka olikin yllättävän makea, postiivisella tavalla. Saa nahdä onko tuo litran paketti vain tämän vuoden juttu vai saako puolukkajädeä jatkossakin.






Suklaa-porterkakku

200 g voita
200 g tummaa suklaata (väh. 64 %)
0,7 dl vahvaa Porter-olutta
3 dl hienoa sokeria
1 rkl vehnäjauhoa
5 kananmunaa

Sulata voi kattilassa ja nosta pois levyltä. Pilko suklaa pieneksi ja sekoita suklaa voihin niin, että se sulaa. Sekoita joukkoon portteri, sokeri ja vehnäjauhot. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Voitele irtopohjakakkuvuoka (halk. 20 cm) ja laita pohjalle vuokaa isompi leivinpaperi, ja kiinnitä kaulus pohjalevyyn, niin että saat paperin reunojen ja pohjan väliin kiinni.

Lisää jäähtyneeseen massaan kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 190-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Kakku vain paranee jos annat sen tekeytyä peiteltynä jääkaapissa yön yli seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti