lauantai 4. helmikuuta 2017

Ite tein: Omenainen tattariuunipuuro

Hyvää huomenta, raukeaa ja hidasta huomenta. Hitaalle huomenelle sopii uunipuuro. Perinteinen tapa valmistaa uunipuuroa on lykätä se jo illalla uuniin, ja antaa yön yli uinua sammutetussa uunin lämmössä. Mutta myös parissa tunnissa puurosta hautuu hyvä, voi vaikka vielä kömpiä hetkeksi takasin peiton alle maailmalta turvaan. Jossain vaiheessa mukava tuoksu herättää (vai varmuudeksi päälle laitettu kännykän tuulikello-mode?)
Uunipuuroa voi varioda tuhansilla tavoilla, eri hiutaleilla, jyvillä ja muilla lisukkeilla. Tässä versiossa melko perinteisesti omenalla höystettynä, mutta ei niin perinteisesti itselleni tattarihiutaleita valmistettuna. Ens kerralla taidan kokeilla porkkanaraasteversiota eli sitä kuuluisaa porkkanakakkupuuroa...


Omenainen tattariuunipuuro

1 omena (iso)
2dl tattarihiutaleita
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl suolaa
1l maitoa
1rkl voita


Raasta omena karkeaksi raasteeksi. Voitele uunivuoka, ja koka sinne tattarihuitaleet, mausteet ja omenaraaste. Sekoita. Lisää maito ja vielä muutama sipaisu voita puuron päälle. Kypsennä puuroa uunissa 200 asteessa, noin 1h ja 45 min.  Nauti vaikka tuoreiden hedelmien, hillon ja maidon kanssa.

Ps. jos et ole pähkinäallergikko niin lisää ihmeessä kourallinen pähkinöitä tai manteleita pilkottuna tai kaikenmoisia siemeniä puuroon!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti