sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Ite tein: Kalapullat säilykekalasta

Mökillä on kuivamuonakaapissa oma kolonsa säilykkeille, ne ovat hätävarana kun kaikki tuoreet on jo kokattu ja syöty mutta ei ole vielä kauppareissun aika. Näin syksyn hiipiessä säilykepurkkihyllyn tyhjennys on lähenyt käyntiin, siinä missä muutkin talvivalmistelut. Tillilihapurkin kaverina pyöri koko kesän pari loimulohisäilykettä, joista muotoutui kalapullat kesän Glorian ruoka & viini lehden ohjetta mukaillen. Helppo ohje päätyi myös mökkikeittokirjaan (lue: ruutuvihkoon) ja pullat katosivat kermaviilikastikkeen ja oman maan pottujen kanssa nälkäisille syyssiivoustalkoolaisille.


Kalapullat säilykekalasta (4-5:lle):

2 säilykepurkillista kalaa (minulla loimulohta n.400g purkkeja)
1dl parmesaanijuustoraastetta
3-4rkl tilliä hienonnettuna
1,5tl luomusitruuna kuorta raasteena
2 isoa kananmunaa
1dl korppujauhoja
mustapippuria
suolaa

Valuta pois säilykeliemi kaloista ja hienonna varovasti kalapalat haarukalla kulhossa, poista ensin mahdolliset ruodot. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita. Kun massa on tasaista, pyörittele kylmällä vedellä kostutetuin käsin  masasta pullia ja paista pullat pannulla, keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti