keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Ite tein: Avocadoleipä, yhä edelleen...

Avocado on pop edelleen. Piti tulla myös tänne merkkaamaan miten lemppari avocadoleipäni yleensä teen, onpahan sitten itselleni muistissa ja kuvana. Omaan suuhun avocado ja tumma leipä sopii parhaiten yhteen, väliin myös jotain kermaista juustoa, salaattia tai yrttiä. Välillä tulee himo näihin leipiin, väliillä voi mennä miltei kuukausikin kun avocado pysyy tyystin pois keittiöstä. Onko lukijoissa avocadofaneja vielä jäljellä?


3kpl  Avocadoleipiä

1 iso kypsä avocado
3 viipaletta saaristolaisleipää
muutama viipale pehmeää kermajuustoa (yleensä Pohjanpoikaa minulla)
tuoretta yrttiä tai salaattia (esim persilja, basilika, vuonankaali, viinisuolaheinä...)
suolaa
pippuria
(prosciutto-kinkkua)

Viipaloi leivän päälle pala kermajuustoa. ja laita juuston päälle salaatinlehtiä tai yrttiä. Mössää avocado haarukalla ja sekoita ripaus suolaa ja pippuria joukkoon. Jaa seos tasaisesti leiville. Päälle halutessasi pala prosciutto-kinkkua.

8 kommenttia:

 1. En ole koskaan ollut kovin suuri avokadojen fani vaikka mausta pidänkin. Yleensä teen jotain guacamole tyyppistä survosta mutta en oikein muuta, en tiedä miksi. Se yks pastakin on edelleen tekemättä... Nuo leivät kyllä näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minuun avocadopasta ei kolahtanut sen kummemmin, jäin vaan ihmettelemään mikä siinä sai kaikki sekaisin :D

   Poista
 2. Olen avocadofani, mutta välilä pitää pitää taukoa. Tykkään guacamolesta ja avocadopastatasta, jota tein omalla ohjeellani jo ennen "sitä ensimmäistä" avocadopastaa. Välillä levitän leivälle pelkkää avocadoa ja siihen hieman suolaa ja pippuria päälle tai sitten pieni siivu fetajuustoa. Joskus aikoinaan tehtiin alkupaloja, jossa avocadon puolikkaaseen kuoreen laitettiin avocadon, kurkun, tomaatin ja katkarapujen sekoitusta ja oli hyvää. Mutta olen kranttu ja ostan vain sopivan pehmeitä avocadoja, kovat saavat jäädä kauppaan, en osta niitä kotiin kypsymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Minäkin valitsen kaupasta jo syötävät, sopivasti pehmeät avocadot. Ei jaksa kypsytellä. Feta ja avocado toimii muuten hyvin!

   Poista
 3. Minä olen avokadojen suurkuluttaja ja leivän päällä tuo hedelmä puoltaa kyllä aina paikkaansa! Joskus, jos en ehdi lounaalle, syön avokadon suoraan kuorestaan pelkän salaatinkastikkeen tai öljyn ja suolan kera - niin yksinkertaisestikin tarjoiltuna se maistuu hyvältä ja antaa voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ripaus hyvää suolaa avocadon päällä on must! :)

   Poista
 4. Avokadot ovat edelleen in. Oman avokadoleipäni nauti mieluiten pehmeän kananmunan kera.

  Avokadopastan suosiota en ensikokkauksella tajunnut. Oli vain lähinnä ihan ok, vaikka ohjeessa oli monta lempiainestani. Annoin kuitenkin toisen mahdollisuuden ja tajusin jättäneeni suolan vähälle ensimmäisellä kerralla. Avokadopasta on niitä ruokia, jotka vaativat reippaammin suolaa, jotta maut nousevat esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ilman muuta suolaa tuo kaipaa. Avocado-kananmunaleipä meneekin viikonloppuna kokeiluun! Kiitos vinkistä!

   Poista