Avocado on pop edelleen. Piti tulla myös tänne merkkaamaan miten lemppari avocadoleipäni yleensä teen, onpahan sitten itselleni muistissa ja kuvana. Omaan suuhun avocado ja tumma leipä sopii parhaiten yhteen, väliin myös jotain kermaista juustoa, salaattia tai yrttiä. Välillä tulee himo näihin leipiin, väliillä voi mennä miltei kuukausikin kun avocado pysyy tyystin pois keittiöstä. Onko lukijoissa avocadofaneja vielä jäljellä?
3kpl Avocadoleipiä
1 iso kypsä avocado
3 viipaletta saaristolaisleipää
muutama viipale pehmeää kermajuustoa (yleensä Pohjanpoikaa minulla)
tuoretta yrttiä tai salaattia (esim persilja, basilika, vuonankaali, viinisuolaheinä...)
suolaa
pippuria
(prosciutto-kinkkua)
Viipaloi leivän päälle pala kermajuustoa. ja laita juuston päälle salaatinlehtiä tai yrttiä. Mössää avocado haarukalla ja sekoita ripaus suolaa ja pippuria joukkoon. Jaa seos tasaisesti leiville. Päälle halutessasi pala prosciutto-kinkkua.
3kpl Avocadoleipiä
1 iso kypsä avocado
3 viipaletta saaristolaisleipää
muutama viipale pehmeää kermajuustoa (yleensä Pohjanpoikaa minulla)
tuoretta yrttiä tai salaattia (esim persilja, basilika, vuonankaali, viinisuolaheinä...)
suolaa
pippuria
(prosciutto-kinkkua)
Viipaloi leivän päälle pala kermajuustoa. ja laita juuston päälle salaatinlehtiä tai yrttiä. Mössää avocado haarukalla ja sekoita ripaus suolaa ja pippuria joukkoon. Jaa seos tasaisesti leiville. Päälle halutessasi pala prosciutto-kinkkua.
En ole koskaan ollut kovin suuri avokadojen fani vaikka mausta pidänkin. Yleensä teen jotain guacamole tyyppistä survosta mutta en oikein muuta, en tiedä miksi. Se yks pastakin on edelleen tekemättä... Nuo leivät kyllä näyttää hyvältä!
VastaaPoistaKiitos! Minuun avocadopasta ei kolahtanut sen kummemmin, jäin vaan ihmettelemään mikä siinä sai kaikki sekaisin :D
PoistaOlen avocadofani, mutta välilä pitää pitää taukoa. Tykkään guacamolesta ja avocadopastatasta, jota tein omalla ohjeellani jo ennen "sitä ensimmäistä" avocadopastaa. Välillä levitän leivälle pelkkää avocadoa ja siihen hieman suolaa ja pippuria päälle tai sitten pieni siivu fetajuustoa. Joskus aikoinaan tehtiin alkupaloja, jossa avocadon puolikkaaseen kuoreen laitettiin avocadon, kurkun, tomaatin ja katkarapujen sekoitusta ja oli hyvää. Mutta olen kranttu ja ostan vain sopivan pehmeitä avocadoja, kovat saavat jäädä kauppaan, en osta niitä kotiin kypsymään.
VastaaPoistaKiitos kommentista! Minäkin valitsen kaupasta jo syötävät, sopivasti pehmeät avocadot. Ei jaksa kypsytellä. Feta ja avocado toimii muuten hyvin!
PoistaMinä olen avokadojen suurkuluttaja ja leivän päällä tuo hedelmä puoltaa kyllä aina paikkaansa! Joskus, jos en ehdi lounaalle, syön avokadon suoraan kuorestaan pelkän salaatinkastikkeen tai öljyn ja suolan kera - niin yksinkertaisestikin tarjoiltuna se maistuu hyvältä ja antaa voimia.
VastaaPoistaKiitos kommentista! Ripaus hyvää suolaa avocadon päällä on must! :)
PoistaAvokadot ovat edelleen in. Oman avokadoleipäni nauti mieluiten pehmeän kananmunan kera.
VastaaPoistaAvokadopastan suosiota en ensikokkauksella tajunnut. Oli vain lähinnä ihan ok, vaikka ohjeessa oli monta lempiainestani. Annoin kuitenkin toisen mahdollisuuden ja tajusin jättäneeni suolan vähälle ensimmäisellä kerralla. Avokadopasta on niitä ruokia, jotka vaativat reippaammin suolaa, jotta maut nousevat esiin.
Kyllä, ilman muuta suolaa tuo kaipaa. Avocado-kananmunaleipä meneekin viikonloppuna kokeiluun! Kiitos vinkistä!
Poista