tiistai 12. toukokuuta 2015

Tehtiin ite: Sitruuna-parsapasta

Parsaa, parsaa! Vielä jaksaa yhden pastan verran, sitten onkin aika ehkä siirtää parsat sivuun? Tämä simppeli pastaruoka on taas pelastanut yhden arki-illan ja nälkäiset tyypit. Nopeasti hyvää pöytään. Kokeile, et pety.


Sitruunainen parsapasta ( 2:lle)

puolikas nippu vihreää tankoparsaa
pussi pakasteherneitä
1/2 luomusitruunan mehu (ja kuori raasteena)
2 kevätsipulinvartta
1 valkosipulinkynsi
kourallinen persiljaa silputtuna
2dl kermaa (tai ruokakermaa)
parmesaaniraastetta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

pastaa/spaghettia oman tyylin ja maun mukaan, reilu kahden hengen annos

Napsaise puumainen varsi pois tankoparsoista (noin 5-10 cm pätkä) ja kuori parsat niiden paksusta päästä kohti nuppuja. Pilko yksi parsatanko muutamaan n. 3 sentin pätkään. Keitä kattilassa vesi kieuhuvaksi ja kiehauta parsoja suolavedessä noin 3-4 minuuttia. Pilko sipulit ja silppua persilja. Kiehauta pastavesi ja laita pastat kiehumaan. Kuumenna sitten paistinpannu ja lorauta pannuun oliiviöljyä. Paista parsoihin hiukan väriä, lisää pussi pakasteherneitä, pilkottu kevätsipuli ja pieneksi pilkottu valkosipuli. Sekoittele hetki ja lisää sitten kerma sekä sitruunan mehu ja halutessasi sen raastettu kuori. Anna keittyä viitisen minuuttia. Mausta pippurilla, ja lisää persiljasilppu ja kourallinen parmesaaniraastetta. Ota pannu pois liedeltä. Lisää sitten pannulle al denteksi keitetty pasta ja pyörittele kastikkeessa. Nauti heti ja lisää halutessasi sormisuolaa annokseesi.



4 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun jätätte parsasta vain kolmen sentin pätkän syöntiin: mitä sille lopulle parsapätkälle tapahtuu? Koska onhan siinä nyt vähän enemmän syötävää kuin tuo kolme senttiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tankoparsan puumaisen osan poistamisen jälkeen parsa leikataan noin 3 cm pitkiin paloihin. Eli yksi tanko noin 3-4 palaan. Kyllä me syötävät osat ihan kokonaan laitettiin, oli ehkä vähän hassusti ilmaistu :) Ja tokihan parsan voi leikata pienempiinkin paloihin jos haluaa.

      Poista
  2. Onpa kauniit kuvat! Ihanan valoisia, mutta eivät mistään kohtaa puhki valottuneita. Wow!

    VastaaPoista