perjantai 30. syyskuuta 2011

Chez Dominique, 26.8.11

Elokuussa juhlistettiin Nti Pavun syntymäpäivää Chez Dominiquessa pitkän, kolmen ruokalajin lounaan muodossa. Palvelu oli heti sisäänastumisesta lähtien huippuluokkaa, mikä nyt tämäntasoiselta ravintolalta olikin odotettua. Söimme pari tuntia rauhassa jutustellen, tämänlaisiin pitkiin lounaisiin / illallisiin Chez onkin omiaan.

Lounas aloitettiin keittiön tervehdyksellä, joka koostui napin kokoisesta tartar-pihvistä sekä perunalastusta, jotka tarjoiltiin kivilaatalta. Saimme pöytään myös pienet lämpimät leivät ja kirnuvoita. Tartar oli tartar, perunalastu läpikuultava ja mauton, enempi ehkäpä siis vain koriste annoksessa(?) Alkuruoka oli menuun mukaan äyriäisiä, kurkkua ja sahramia. Äyriäislautasesta löytyi montaa merenelävää, joukossa mm. lentokalanmätiä :D, oli muuten ihanan pehmeää. Äyriäisistä tykkääville lautanen on makumaailmaltaan täys kymppi. Pääruoaksi oli vasikkaa ja juureksia viiden mausteen combolla (kuvassa). Lautasesta kohosi yyber mahtavat ja vahvat tuoksut, ja liha oli suussasulavaa. Lihaa ja juureksia pystyi kastamaan jauhemaustecomboon, joka oli kuitenkin sopivan hempeä. Pääruoan sulattelun jälkeen oli vuorossa jälkiruoka; Vadelmaa ja jasmiiniriisiä. Annoksessa oli myös marenkia ja keksiä. Ihanan raikasta!  Lounaan kruunasi kahvin kera saapunut keittiön tervehdys mustikkapiirakan ja mangomarmeladin muodossa. Nti Pavun allergiatkin otettiin hyvin huomioon kaikissa ruokalajeissa, esimerkiksi Jiin nauttiessa pähkinäistä mustikkapiirakkaherkkua, Papu maisteli muumilimonadivaahtokarkkia :) Overall: Makuelämykset olivat todella hyvät, kuitenkaan toista kertaa emme samoja annoksia tilaisi (tai ehkä Papu ottaisi tuon vadelmajälkkärin ja Jii äyriäset), tällaisissa ruokapaikoissa haetaan kuitenkin uusia elämyksiä ja eihän sitä tiedä kuinka hyvää muut menuun annokset ovat!

Suun kostukkeena Nti Papu nautti lasillisen Ranskalaista valkoviiniä ja Jii puolestaan samoilta seuduilta kotoisin olevaa punaviiniä. Viinit olivat sommelierin valitsemia ja sopivat hyvin lounaan kera. Anteeksiantamaton virhe meiltä, mutta viinien nimet ovat päässeet hukkumaan taskunpohjalta.

Kahden Michelin-tähden CD on sisustukseltaan moderni ja simppeli, ei mitenkään erityinen. Papu istui peräseinän pitkällä sohvalla, joka on kyllä mainio paikka ravintolasalin tarkkailuun, mutta sohvan pehmikkeet olivat valahtaneet mössöksi juuri siitä istumakohdalta. Ei siis kovin kiva istuskella pari tuntia kuopassa :/ Luulempa, että koko sohva on kumpareinen aina pöydän kohdilta, toivottavasti siis fiksaavat piakkoin sohvantäytteet kuntoon. Käymälätarkistus tietysti tehtiin ja kaikkihan oli siellä vimpanpäälle ja moitteettomassa kunnossa.


Ravintolakäynti oli oikein positiivinen. Sopiva paikka kun haluaa extraa, makuelämyksiä ja vaikkapa vähän juhlistaa. Ehdottomasti Chez Dominique illallisen myödossa on joskus vielä koettava. Lounashan on kuitenkin lounas, joten illalla vielä kävimme syömässä Kaislan toastit Helsingin Taiteidenyön lomassa ;)

Tähdet: 4 ja puoli

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea Chez Dominiquen lounaasta. Itse kävimme siellä uudenvuodenaattona illallisella. :)

    VastaaPoista
  2. Lounas oli oikein kiva, vielä joku kerta illalliselle :)

    VastaaPoista