torstai 18. elokuuta 2011

Bravuria 28.7.11

Late lunch klo 14-17 - Kaksi pastaa yhden hinnalla, houkutteli kesälomalaiset testaamaan Ravintola Bravurian Kampissa, entisen Chicosin tiloissa. Ruoat Bravuriassa tilataan suoraan kokeilta, jotka merkkaavat ovelta saatuihin elektronisiin kortteihin tiedot tilauksesta. Juomapuoli hoidetaan erillisestä baarista, ja kortti vinkuu. Poislähdettäessä kortti annetaan erilliselle kassalle ja maksetaan syöpöttelyt.

Henkilökunta opasti mukavasti heti ovella kuinka asioida ja mistä mitäkin löytää, ensin tilattiin juomapuoli. Jii otti laihannäköisestä (sekalaiselle liitutaululle oli merkitty 2 punaviintä, listalla olisi ollut näköjään enempikin) viinivalikoimasta punaista, Farnese Sangiovese Organic -luomuviintä, neiti otti jäävettä.

Kokeilta tilasimme 2x gamberi-pastan - katkarapuja, rukolaa, sitruuna-voikastiketta. Jii tagliatellella ja Papu spagetilla. Jii otti lisä chilin. Sinä sitten jonotettiin ja katsottiin kuinka kokit valmistivat annoksemme noin viidessä minuutissa. Isot pasta-annokset tarjottimelle ja vapaata pöytää etsimään.

Kylläpä maistuivat annokset erillaisilta vaikka periaatteessa piti olla samat ainekset. Chili oli sopivan tulista Jiille (tulisen ruoan ystävälle yllätys), Papu ei moista olis syönyt. Jiin arvio: Erinomaisen makuinen pasta höystettynä chilillä sekä hivenen sitruunaisella aromilla. Neidin arvio omasta annoksestaan oli aivan päinvastainen. Maistelimme toistemme annoksia, ja niistä huomasi kuinka eri makuisia pastat olivat. Jiin vahva chili kumosi sopivasti sitruunan, voin ja rucolan yhteismakua, joka oli aivan liian terävä ja pistelevä neidillä. Kyllähän sitä söi nälkäänsä, mutta tästäedes Papu välttelee kysestä ruoka-aine yhdistelmää kuin ruttopuistoa.

Ainiin, Jii tahtoo eritysmainita viinin, joka oli kuravettä. Viinin valinnassa halpa ja hyvä käy hämmästyttävän usein yhteen, kunhan tietää mitä hakee. Tällä kertaa valinta ei olisi voinut olla huonompi.

Fiilis: Paikka oli meluisa ja vähän sekava, chillaus musiikkia yhdestä nurkasta, puheensorina kaikui kovilla pinnoilla, ja kokkien pannut porisivat. Valaistus oli jotenkin oudon hämärä lounastus paikaksi ja muutenkin vähän epäonnistunut. Katot oli maalattu liitutaulumaallla jonne sinne tänne kirjoitettu ruoka-annoksia ja hintoja. Suurella ja korkealla 12hlön neliöpöydällä oli hassua istua ja heilutella jalkoja, tuli ihan Liisa ihmemaassa -olo.

Nti Pavulla oli vähän epäonnistunut kokemus, ehkäpä toisen pastan valinta olisi antanut lisäpointseja Bravurialle? Jii tykkäsi pastasta erittäin paljon ja... siinähän se sitten olikin. Bravuria toimii varmasti hyvin lounaspaikkana tai pikaisena ruokana matkalla baarista toiseen, mutta emme lähtisi illastamaan Bravuriaan.

Tähdet: 2 ja puoli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti