lauantai 18. elokuuta 2012

Saaristomatkan ruokapaikat

Saaristossa ajellessa osui monia kivoja taukokahviloita ja ruokapaikkoja eteemme.

Heti matkan alkupäässä, aikaisin aamusella pysähdyimme Sattmarkin kahvituvalle. Mango-mansikkakermakakkua ja tuoreita munkkeja. Vanhassa hirsirakennuksessa oli myös pieni valokuvanäyttely. WC oli mallia puucee, mutta kelpaa hädässä. ;)Nauvossa riittää valinnanavaraa ruokapaikkojen suhteen, satamassa taisi olla ainakin neljä-viisi ravintolaa. Muutenkin elämä oli varsin vilkasta Nauvossa. Pörrääjää niin veneellä kuin autolla riitti. Nälkä kurisi vatsoissamme ja siirryimme Hotelli Stranbon kanssa samassa rakennuksessa toimivaan ravintola Fyrenin brunssipöytään. Namnam! Pitkä tarjoilupöytä oli täynnä vaikka mitä:  kylmiä kaloja, erilaisia salaatteja, raputerriinniä, paahtopaistia... Lämpiminä pöydästä löytyi munakasta, erilaisia täyslihamakkaroita, ja tietysti uusia pottuja... Jälkkäriksi herkullista ahvenanmaan pannukakkua ja tuoreita marjoja. Kaikki oli muuten oiken maittavaa, paitsi yllättäen saaristolaisleipä. Se oli kuivaa kuin korppu!


Pieniä ruokakauppoja löytyy isommilta saarilta. Juotavaa ja syötävää kannattaa tankata, sillä joskus joku lautta voi mennä nenän edestä tai muuten vaan odotusaika on pitkä. Rannassa on hyvin aikaa napostella jotain pientä. Yleensä jokin kahvilakin löytyy isommista lauttarannoista.. Lisäksi siellä täällä näkyi jordgubbar- ja nya potatis-kylttejä, yhden tienviitan perässä kun käännyttiin, niin kipsa olikin kiinni. höh.

Mistä saa parhaat munkkirinkilät? Kustavin savipajan kahvilasta saa ainakin toiseksi parhaat rinkulat jollei ne parhaat. Jos Kustaviin käy tie, niin munkkistoppi on must!


Kustavista ajoimme Naantaliin, jossa kävimme Ravintola Uudessa Killassa syömässä. Kanasalaattia ja Toastskagenia. Killasta löytyi pieni herkkunurkka, jossa oli myynnissä kaikenlaista ruokatuotetta ja -säilykettä mukaan ostettavaksi. Vessa oli supermoderni lasiliukuovineen ja paikka muutenkin on aika fiini kauluspaitaravintola.


Skagenin kyljessä tulleet maalaisranskikset olivat rapsakat ja maistuvat. Itse leivän katkaraputäyteessä ei oltu säästelty ja annoskoot olivat muutenkin tosi isot, jopa liian. Salaatissa oli jättimäiset kolme kanafilettä, huh! Vaikka ravintolan terassi oli täpötäysi illalla, ja salissakin muutama pöydällinen väkeä, saimme annokset melko nopeasti. Tarjoilu oli ystävällistä pienistä laskumokailuista huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti