torstai 9. elokuuta 2012

Rocca 24.7.12

Ravintola Rocca, Linnankadulla on varmaankin yksi Turun tunnetuimmista ravintoloista. Taustajoukoissa häärii ainakin Mitä tänään syötäisiin - Aki Wahlman, taitaakohan ihan keittiössä asti pyöriä? Linnankatu muutenkin on The Katu. Kauniissa miljöössä ihan Aurajoen vieressä, Roccan lisäksi sijaitsee pari design/sisustusputiikkia ja toinen suosittu ravintola, Mami. Tois puol jokke nököttää Pinella, jossa vuosi sitten tuli käytyä miniburgereilla.Neiti Papu seuralaisineen päätyi syömään Roccan terassille, vaikka olikin hivenen vilpoinen ilta. Näin heti alkuun tekee mieli sanoa palvelusta sananen. Tarjoilijat nimittäin vaihtuivat koko ajan, meitäkin ohjaili 4 eri kaveria. Tästä löytynee myös syy pääruokien kanssa tilattujen viinilasillisten unohtamiseen, ja muutenkin hitaanlaiseen palveluun. Syöjiä terassialla oli meidän lisäksi muutama ja sisällä oli tyhjää, joten hankala sanoa mistä muusta hitaus kiikasti. Tarjoilija kuitenkin korjasi hyviin tapoihin kuuluvasti "omaan piikkiinsä" viiniunohtelut ja oli aidosti pahoillaan.

Aloitimme laisillisilla Proseccoa ja pöytiin tuotiin odottelun jälkeen myös focacciaa ja tummaa leipää, kuvasta huomaa, että focaccia teki kauppansa :)


Ruoaksi valikoitui kummallekkin Roccan siika-annos, jossa paistettujen reilun kokoisten siikafileiden kanssa tarjottiin paistettuja varhaispottuja, pinaattia ja tuo vaahto päällä oli tähtianissimpukkavaahtoa.


Oikein maistuva oli annos, ja reippaan kokoinenkin. Kala oli hyvin paistettu ja lautasen pohjalle sulanut vaahto-voi seos oli hyvä kostuke perunoille. Itse vaahto nyt ei maistunut juuri miltään, hauskan näköinen se oli kuitenkin, kuin saippuavaahtoa :)


Vaikka palvelussa oli hiukkasen toivomisen varaa, niin oli ruoka sen verta hyvä, että Rocca rokkasi yleisarviosanaansa ylöspäin. Terassi on kiva, ja sisältä uudistettu ja modernisoitu ravintolasali vaikutti tunnelmalliselta paikalta kun pimeys taas valloittaa tämän pallonpuoliskon. Vessat kaipaavat kuitenkin vähintään pientä pintaremonttia ( ei kuitenkaan pliis Teuvoa...), jotta olisivat ravintolan tasoon nähden samassa kastissa.

Tähdet: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti