lauantai 4. elokuuta 2012

Pub Niska 25.7.12

Turun Aurajoenrantaan avattu ravintola Pub Niska houkutteli kyltillään maistamaan peltileipää. Vasta alle kuukauden auki ollut Niska taitaa olla kolmas Strömsöstäkin tutun kokki Michael Björklundin Niska-ravintola. Ensimmäinen sijaitsee Ahvenanmaalla, Maarianhaminassa, toinen Taalintehtaalla täällä mantereen puolella. Nimensä ravintolaketju on saanut Algoth Niskasta, joka oli kuuluisa viinan salakuljettaja, jota virkavalta jahtasi tuloksetta. Tästä juontaa myös ravintolan sisustus; penkit ja pöydät ovat laudoista tehtyjä laatikoita. Purjeita ja myrskylyhtyjä katossa. Puulaatikkosisustaminen riitelee vanhan arvokivitalon arkkitehtuurin kanssa, mutta menköön tämän kerran, ja yritetään keskittäytyä siihen peltileipään :) Laatikoiden päälle olisi kyllä toivonut istuintyynyjä pehmusteeksi.


Niskan peltileipämenu löytyi isolta liitutaululta suomeksi och på svenska. Näitä peltileipiä, eli siis pitsoja meikäläisittäin, oli listalla viisi vaihtoehtoa hintahaarukalla 10-13 euroa ja lisäksi oli mahdollista syödä salaattia kana- tai lämminsavulohitäytteillä. Salaatit muuten tuotiin pöytiin hauskoissa puulaatikossa. Laatikkoteema siis jatkuu...

Peltileipämenu kuulosti taululla älyherkulliselta, joten vähän meni arpomiseksi, mutta lampaanliha, punasipuli, bearnaisekastike, rucola -peltileipään oli päätyminen. Myös vuohenjuusto, ilmakuivattu kinkku, punasipuli, balsamico, rucola -combo vaikutti hyvältä kuten myös kylmäsavulohi, tomaatti, punasipuli, piparjuurikastike, rucola. Lääh ja nam. 

Peltileipien ja juominkien (suht perussetti vähän joka laija, alkoholilla ja ilman) tilaus ja maksu suoritettiin heti kassalle, ja ei kun laatikon päälle istumaan ja odottelemaan musta kivi "vuoronumeroläpyskä" mukana.


Oma peltileipäni oli maukas, ainekset sopivat hyvin yhteen. Pohja oli sopivan ohut ja rapea. Pitsan koko oli hivenen normi pitseriapitsaa pienempi, sellainen jonka nälissään jaksaa hyvin eikä tule ähky. Pub Niskan ja samalla Strömsö Michaelin pääajatuksena on ollut käyttää mahdollisimman paljon lähiruokatuotteita. Lihat ja juustot tulevat Ahvenanmaalta pieniltä tiloilta, tomaattisoossi taas taitaa olla Michaelin salainen resepti :) Makoisaa oli.


Mitään suurempaa motkottamista ei tämä paikka saa, menisin heti uudestaan (vuohenjuusto-kinkku... vai sittenkin lohi...?), jos vain Turku olisi vähän lähempänä. Ehkäpä seuraava Niska avataan josssain Espoon ja Helsingin rantaviivalla :) Pointseja Pub Niskalle ja lycka till!

Tähdet: 4 ja puoli

2 kommenttia:

  1. kiva postaus! ollaan huomenna menossa kaverin kanssa testaamaan kyseinen paikka ja innolla odotan pizzan maistamista :) kivalta näyttää noi pöydät! ja herkulta toi pizza mmm;)

    VastaaPoista
  2. Uskon kyllä, että herkkupitsaa saatte :) Pitäisi viedä Jii Turkuun peltileivälle, kovin kun on harmitellut ettei päässyt maistamaan kesällä... :)
    -Papu

    VastaaPoista