torstai 23. elokuuta 2012

Casa Largo 12.8.12

Ateneumissa on tällä hetkellä Helene Schjerfbeckin näyttely, ehkäpä kuumin suomalaistaiteilijanimi. Ainakin jos huutokauppamiljoonissa laskee. Se miten tämä liittyy yhtikäs sapuskaan on se, että Ateneum on mennyt kimppaan parinkin ravintolan kanssa, jotka kukin ovat kehitelleet jonkun Schjerfbeckin teoksen pohjalta taidemenun. Lisähoukuttimena menun syöjälle tarjotaan ilmainen sisäänpääsy Ateneumiin, joten ei kuin ruokkimaan vatsaa ja silmiä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.


Neiti Papu ystävänsä kanssa valikoi lähimmän ravintolan Ateneumista, Casa Largon, joka sijaitsee Sokoksen talossa. Ravintola on espanjalaistyylinen, modernisti sisustettu, varsin kivan oloinen ravintola. Sen kummemmin muita päämenuun ruokia katsomatta otimme Taidemenun viineineen, jonka inspiraationa oli ollut Scherfbeckin maalama teos nimeltään Espanjalainen... Espanjalaista, ylläriylläri, siis luvassa.

Menuusen kuului alku- ja pääruoka (sekä pääsylippu museoon) ja lisähintaan oli jälkkäriäkin mietittynä. Jälkkäri jäi nauttimatta sillä näissäkin oli jo hyvin pureksittavaa ja pitihän taiteelle jättää tilaa :)

Alkuruoaksi oli juustolautanen. Meistä kumpikaan ei ole juustojen sydänystävä ja homejuustopalat jäivätkin lautaselle. Muut juustot olivat ihan syötävää hillon kanssa, mutta aika erikoinen "makea" alkuruoka... juustoja kun on tottunut saamaan välijälkkärinä tai sitten pelkästään tapaksina / pikkupurtavana viinin kanssa.


Pääruoan sai valita, joko kalaa tai lihaa. Meidän lautasilta löytyi grillattua karitsan paahtopaistia, savojinkaalia ja perunamunakasta. Lasilautaset olivat hassut superrrpitkulat. Annos näytti hiukan hajanaiselta nuin pitkällä alustalla, ja muutenkaan lasilautaisia ruokalautasina ei oiken osaa ymmärtää...


Itse karitsassa oli hyvä grillin maku, mutta liha oli osittain liian pureksittavaa ja sitkeää. Kaalilisuke ja munakas olivat kelpoja, mietoja pehmeitä makuja.

Tämän jälkeen kipitimme Ateneumin taiteen pariin. Schjerfbeckin näyttely on näkemisen arvoinen, hyvä kattaus Helenen elämästä ja kehityksestä. Näyttely on vielä noin pari kuukautta avoinna. Suosittelen! Taidemenu tosin kannattaa kokeilla jostain toisesta ravintolasta, jos ei erityisemmin välitä juustoista.

Tähdet: 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti