keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Muru 10.3.12

Murun dinneriä oli hartaasti odotettu muutama kuukausi, ja viimein sateisena maaliskuun iltana pelmahti seitsemän hengen porukka Murun ovista sisään. Rento Niki otti meidät vastaan ja Emppu jatkoi muuten kanssamme, paitsi Niki tarjoili pääruuan.

Koko seurueemme tilasi päivän menun (3 ruokalajia +juustot) sekä viinipaketin menulle. Ruoat ja viinit olivat kaikki ihan mielettömiä!

Mutta mennäänpä järjestyksessä:

Alkuun Shampanjaa (Berecheet fils, brut reserve) ja osalle alkoholitonta lehtikuohua, oli muuten todella hyvä tuo lehtikuohu, sopisi vaikkapa kesäjuhlien tervetulomaljaksi, ei aina sitä pommakkia autoilijoille. Pöytään tuotiin myös leipäpussit lämmintä leipää ja latva-artisokkatahnaa. Mikäs siinä mutustellessa ja murustellessa.


Jes, kenenkään ei tarvitse syödä leivän kantapaloja Murussa, kuten leikkuulaudasta näkyy :DAlkuruokana oli hiillostettua lasimestarinlohta omena-piparjuurikastikkeella. Viininä Riesling Spielberg 2010, Karl Schaefer, oli oikein oiva kumppani. Tämä annos oli sekä neidin, että Jiin suosikki illan menuusta. Raikasta tuoretta lohta, salaattia, mummokurkkua ja scampi. Pientä kirpeyttä ja hapokkuutta, piristävä ruoka jos niin voi sanoa!Pääruoaksi saimme vasikan filettä & vasikan kieltä punajuuri-voikastikkeella, kasviksia ja perunapyrettä. Juomana oli punaviiniä, Cotes du Rhône 2009, Domaine Jamet. Eipä tästäkään annoksesta muuta kuin positiivista palautetta keittiöön. Annos oli sopivan kokoinen ja lihaa oli runsaasti.


Seuraavana oli vuorossa Murun juustolautanen, jossa oli Brietä, Brie de Meux, sekä iso kimpale Goudaa ja poikien tekemää kirsikkasylttyä - kuten Emppu kertoi. Juustojen kanssa lipitettiin taas uutta punaviiniä bulgaariasta; Enira 2008, Bessa Valley.


Jälkiruokana oli limelehdellä maustettu valkosuklaa mousse sekä punaherukka sorbee ja jokin pähkinäinen torttupala. Tässä kohtaa Muru saakin ainoan miinuksensa. Neiti pähkinäallergikkona sai saman annoksen, tietysti ilman torttua, mutta annoksesta jäi puuttumaan se pieni pureksittava juttu. Olisi siihen voinut törkätä vaikka keksinpalan tortunkorvaajaksi, but no. No sen sijaan ihastuttava jälkkäriviini osui ja upposi.... Brachetto d'Acqui 2010, Braida.


Lopuksi nautittiin kahvit, espressot, konjakit ja ilta päätettiin tornin Atelje-baarin drinkkeihin.

Murua ei turhaan ylistetä. Kun ruoka, palvelu ja miljöö yhdistetään, on tämä ravintolakokemus ehdottomasti parasta mitä Helsingissä olemme saaneet. Puhdasta, raikasta, rentoa, maukasta. Ihana Muru!

Tähdet: viisi fem five!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti