lauantai 24. maaliskuuta 2012

Tehtiin ite: Kampawienerit

Maaliskuun ruokahaasteen tehtävänä oli ryövätä kaupan kuittiroskiksesta kuitti, ja valita siitä kaksi raaka-ainetta, joista kokata sapuskaa. Olipa supermainio idea! Meillä on koko kuukausi ollut todella hektinen ja huoli oli kova ehdimmekö kuittihaasteeseen mukaan...

Otimme haasteen pirullisen tosissaan: Päätimme ottaa ensimmäisen kuitin, joka käteen sattuisi roskiksesta, oli sen sisältö mitä tahansa. Meille osui (analyysimme perusteella) n. 20-25 vuotiaan urheilullisen laktoosi-intoleraatikko naishenkilön kuitti. Visa electron ja ässä-boonuskorttikin löytyi. Ostoksissa oli mm. nuudeleita, hedelmiä, täysmehuja, (laktoosittomia)jugurtteja, pakastevihannessekoitus ja porsaansuikalepaketti. Lisäksi meikkivoidetta (sävy 13), jokin hiuspompula sekä kampa. Aloimme pohtimaan mitä ihmettä näistä kyhättäisiin...


Kuitissa ollut kampa jäi kummittelemaan ja vaihtoehdoiksi muodostui joko kampasimpukat tai kampawienerit. Kampasimpukoita olisi kuitin aineksista ollut liian haastavaa valmistaa, joten tyydyimme makeaan vaihtoehtoon. Wienereihin lopulta päätyi kuitin luumut ja honey nuts pähkinät (sekä se kampa :) ).
Suurpiirteiset ohjeet:
Tee wienertaikina itse tai käytä kaupan valmista pakastetaikinaa
Luumuhilloke: Paloittele luumut kattilaan (4kpl), lisää sokeri (alle 0.5dl) ja hieman vettä (lisämakua antaa vaniljatanko, jos sellainen sattuu kaapissa pyörimään). Kiehauta ja anna hautua välillä sekoittaen ~15min.

Lisää hilloke suorakaiteen muotoisen taikinalevyn pitkälle sivulle ja taita tyhjä puoli päälle. Leikkaa sopivan kokoisiksi ja veistä vielä kamman harjakset yhdelle sivulle. Voitele leivonnaiset munalla ja päällystä pähkinärouheella. Paista 220C n. 15min ja koristele jäähtyneet kammat tomusokeri-vesi kuorruteseoksella. Nauti :)

2 kommenttia: