tiistai 24. huhtikuuta 2012

Sis. Deli + Cafe Weegee, 22.4.12

Kävimme viime sunnutaina pitkästä aikaa brunssaamassa. Brunssipaikaksi valikoitui Espoon Tapiolassa sijaitseva taidemuseokompleksi Weegeen Sis. Deli (Brunssi 16,50euroa). Sis.Deli + Cafella on muutama kaffila Helsingissä tämän Espoon museokahvilan lisäksi. Sis. Delihän on tunnettu luomusta ja lähiruoasta, ja sen toki huomasi myös brunssin antimissa. Weegeestä saa arkisin myös luomulounasta.

Saavuimme paikalle yhdentoista aikoihin ilman pöytävarausta, ja silloin tilaa oli vielä hyvin. Paikalle kuitenkin virtasi porukkaa heti meidän jälkeemme, lastenvaunuseurueita ja nuoria aikuisia, niin että kaikki pöydät taisivat täytyä hetkeksi. Ruokasali on pääosin sisutettu mustilla pöydillä ja ajan patinoimilla Alvar Aallon jakkaroilla ja tuoleilla. Mustaa, koivupuuta, valkoista, ja vielä loftmaisessa vanhassa teollisuushallissa, very trendyä!


Brunssitarjonta oli kattava, ainekset tuoreita ja maistuvia. Erilaiset siemenkuorrutteiset leivät ja sämpyät olivat aidon kirnuvoin kanssa namia. Tarjolla oli myös katkarapucaesarsalaattia (meitin lemppari tällä brunssilla leipien lisäksi!) ja oliivi-pastasalaattia perus kurkkujen ja tomskujen lisäksi. Lämpimästä pöydästä löytyi erilaisia makoisia makkaroita, uunikasviksia sekä espanjalaista perunamunakasta. Marjasmoothie oli raikas ja tuoremehut loistavan makuisia.

Neiti Papu on aamupuurojen ystävä, mutta Sis.Delin kookos-banaanipuuro ei maultansa sopinut suuhun, liian vauvaruokamaista. Jälkkäripöydästä löytyi spelttipannukakkua ja mini browniespaloja pähkinöillä. Mur, ottakaahan pähkinäallergiat huomioon ja tarjotkaa pähkinät erikseen, kiitos sanoo suklaakakkujen ystävä :)! Parannustoivomuksenamme olisi selkeät kyltit salaattikulhojen ja sörsseleiden kylkeen niiden sisällöistä, jotta allergisten ei tarvitse pohtia, onko nuo hippuset nyt pähkinöitä vai siemeniä vai mitä mörköjä... Maitoa ja jugurttia tarjoiltiin omista pahvitölkeistään, hivenen epäsäsiististi ja myslikulhoihin olisi taas kaivannut tuoteselostetta. Kaipaamaan jäimme myös tuoreita hedelmiä, ja parempaa kahvia. Nyt oli ihan ok termarikahvia.


 Joku kerta vielä uudestaan. Hintalaatusuhde oikein bra!

 Tähdet: 3 ja puoli

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Mulla ei ollut tästä paikasta mitään hajua. Täytyy yhdistää tämä brunssi samaan keikkaan kun menemme katsomaan Weegeessä pyörivän Marco Polo -näyttelyn. Kiitos vielä kamalasti. :) Espooseen tarvitaan ehdottomasti lisää laadukkaita brunesseja!

    VastaaPoista
  2. Oleppa hyvä :) Onkin muuten kätsyä yhdistää brunssaaminen museovisiittiin. Me ei ehditty tolla kertaa Weegeen näyttelyihin, mutta koko rakennus ja varsinkin Emma (modernin taiteen puoli) on kyllä lemppareitani. :)
    Nti Papu

    VastaaPoista