torstai 27. elokuuta 2015

Tämän hetken kirjavinkki

Nyt on sadonkorjuuaika kuumimmillaan, ja monen moista naattia ja tomskua löytyy kaikken onnellisten puutarhureiden penkeistä. Meillä tänä kesänä parvekeviljely oli aika heikkoa, muutamasta yrtistä on kyllä riittänyt hyvin pastoihin ja salaatteihin, ja parit muhkeat mansikat tuli amppelimansikasta, loput sitten jäikin pikkurillinpään kokoisiksi... Mökillä asiat ovat vähän paremmin. Siellä salaattipenkki rönsyää ja hernettäkin on jo päästy maistamaan. Mutta nyt onkin hyvä aika kierrellä toisten puutarhoissa kyselemässä neuvoja ensi kesälle, ja merkkailla muistiin niitä takuuvarmoja ja helppoja kasveja aloittelijoille.

Saimme hetki sitten Tammelta arvostelukappaleen uudesta kasviskeittokirjasta, nimeltään Kasvikset lisukkeena & pääruokana, ja ajattelimme vinkata nyt täälläkin kirjasta. Se nimittäin on mitä mainioin sesongin tuliainen viljelijälle tai hyötypuutarhan pitäjälle, tai ihan vaan itselle... uutta inspistä kasviksiin ja niiden käyttöön kyllä kaipaa!


Kirja on yhden Ruotsin tunnetuimman kokin kirjoittama, Tommy Myllymäen. Myllymäellä riittää meriittejä, Bocuse d'Or -palkintosijoja ja muuta pientä. Voisi siis luulla että kirjassa olisi piiperrysruokaa, mutta kyllä löytyy ihan rehtejä annoksia ja helppoja parin aineksen ruokia ja lisukkeita. Ohjeissa löytyy jänniä tapoja ja yhdistelmiä (mm. porkkanaa ja chorizoa) mutta paljon myös ei ihan niin hurjaa (esim. pinaattia, pinjansiemeniä, valkosipulia ja rusinoita -yhdistelmä). Upeat annoskuvat kasviksista tuovat veden kielelle, ja että perunamuussistakin näköjään voi saada kauniin annoksen ja kuvan. Kirjasta löytyy inspiraatioita ja ohjetta noin paristakymmenestä eri kasviksesta, munakoisosta parsaan ja tomaattiin, kurpitsasta kaaliin ja sipuliin. Mihinkäs ohjeeseen sitä tarttuisi enimmäiseksi...


Sponsored: Kirja saatu arvostelukappaleenaEi kommentteja:

Lähetä kommentti