maanantai 4. toukokuuta 2015

Kööpenhamina: Ravintola Bror sekä drinkkibaari Lidkoeb

Köpiksen reissusta on jo se muutama kuukausi ehtinyt vierähtää, mutta koska Kööpeenhamina on varmasti monella mielessä kevät- tai kesämatkana, niin pari ravintolavinkkiä meillä olisi vielä takataskussa. Täältä löytyy aamiaiskaffila vinkkimme ja tunnisteista kun klikkaat Kööpenhaminaa, löytyvät myös muut jutut 3 vuoden takaiselta Köpisreissultamme.


Ravintola Bror, Skt. Peders Stræde 24 A


Olimme varanneet etukäteen yhdeksi illallisravintolaksi pikkuisen Ravintola Brorin, joka on tällä hetkellä kovin suosittu ja tykätty köpisravintola.  Bror on ihan keskustan tuntumassa, noin kilometri Tivolilta. Brorin ovat perustaneet kaksi Nomassa työskennellyttä kokkia, ja hyvin tuntuu pyyhkivän. Brorin teema on new Nordic, mutta sammalta, jäkälää taikka muurahaisia ei kuitenkaan tullut pöytään pipetillä tarjoiltuna :) Reiluja ja tavattoman herkullisia makuja ja makuyhdistelmiä lähellä tuotetuista kauden raaka-aineksista. Brorissa on tarjolla 4 ruokalajin menu, ja lisäksi on muutamia pikkupurtavia ja lisäannoksia. Menu vaihtelee raaka-aineiden saatavuuden ja kauden mukaan, eli ateria voikin siis olla hiukan erilainen joka päivä. Oli oikeastaa todella hauskaa kun ruokalaijt tulivat yllätyksenä, ja veikkailimmekin aina mikä voisi olla seuraavan ruokalajin pääraaka-aine.
Hinta ja laatu todellakin komppaavat, neljä ruokalajin menu oli reilu 50 euroa, joka on köpiksen hinnoilla tämän tasoisessa paikassa melkein jopa edullista. Juomat toki päälle. Viinipakettia tottakai saa, mutta tälläkertaa me otimme lyhyeltä viinilistalta henkilökunnan suosittelemat lasilliset menuta ajatellen sekä omien valkoinen / punainen -mieltymyksiemme mukaan. Aterian läpi tarjoilitiin myös mahtavaa rapsakkakuorista leipää, joka oli leivottu sisarravintola Cafe Lillebrorissa, sadan metrin päässä. Ravintolasali oli hämyinen ja tunnelmallinen, kotoisa ja lämminhenkinen, olimme yläkerrassa missä keittiökin sijaitsi, lisäksi kellarikerrokseen mahtui vielä toiset parikymmentä ruokailijaa. Vanhat eripari lautaset toivat fiilistä ja palvelu oli moitteentonta ja tavattoman ystävällistä. Paikasta myös haluttiin aidolla innostuksella kertoa ja aikaa pitempään jutusteluun oli varsinkin serviisin lähestyessä loppua. Meidän pöydästä pystyi myös kurkkimaan kuinka pienessä keittiötilassa kuhisi ja annoksia koottiin lautasille. Tee pöytävaraus mahdollisimman aikaisin jo kotoa käsin. Hämyiset kuvat on mitä on, mutta tätä ravintolaa ei kannata missata!

Meidän menumme oli seuraavanlainen: Alkuun mahtavan raikas ja herkkä turskaa ja selleriä -annos.


Toisena alkuruokana kanansydämiä, kaalia ja krutonkeja. Moitteeton, maukas ja Jiin suosikkiannos.


Pääruokana porsaan sisäfilettä, mustajuurta, omenaa ja hasselpähkinää. "The rustic way"


Jälkkärinä murennettu porkkanakakku, piimäjäätelöä ja tyrnikastiketta. Justiinsa sopivan raikas lopetus.




Sitten vielä drinkkivinkkiä. Tänne mahtavaan "salaiselta takapihalta" löytyvään Lidkoeb- drinkkibaariin emme olisi löytäneet ihan hetkessä. Onneksi Sillä Sipulin Merituuli oli bongannut paikan jo päivänvalossa ja opasti meidät janoiset oikeasta porttikongista sisään. Reipas kävelymatka köpiksen Teurastamon alueelta tänne piilopaikkaan on, keskustasta matkaa kertyy jo se pari kilometriä, ja taksi voisi olla kova sana. Baarissa on mainio atmosfääri ja baarimikot osaavat hommansa. Drinkit ovat siinä 13-15 euroa tsipale.




Lidkoeb, Vesterbrogade 72 B


2 kommenttia:

  1. Lidkoebin ovella kävimme kolkuttelemassa viime reissulla liian aikaisin ja seuraavana iltana suuntasimme läheiseen Le Len cocktailbaariin, joka on yksi Köpiksen suosikkejani. Ehkä seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Le Le vaikuttaa kiinnostavalta, pitäisi myös päästä maistelemaan ruoka siellä...

      Poista