tiistai 26. toukokuuta 2015

#Grillipelti


Yhteistyössä Sagan ja Indiedaysin kanssa

Osuiko silmiisi taannoisessa grilliruoka postauksessa grillissä paperi-folio alustan päällä paistuneet flatbreadit? Niihin liittyen tässä mahdottoman kätevä vinkki kaikille, jotka haluavat paistaa tänä kesänä siististi grillissä! Oli sitten näitä leipäsiä, tai oikeastaan ihan mitä vaan grilliruokaa. Nimittäin tämä Sagan grillipelti keksintö on aivan super mainio grillaajan apuri!


Idea on älyttömän yksinkertainen ja edullinen, tarvitaan vain palat foliota ja leivinpaperia. Foliopalan on oltava hiukan suurempi (min. pari senttiä kauttaaltaan) kuin leivinpaperin, jotta saat helposti reunat taitettua sisäänpäin. Aseta foliopalan päälle leivinpaperi. Omalla tyylillä, siististi taitellen tai rutaten, käännetään folioreunat sisälle leivinpaperin päälle. Pääasia on, että leivinpaperi pysyy paikallaan.
Grillipelti on omiaan juurikin herkästi hajoaville tuotteille; kuten kaloille, vihanneksille, hedelmille, juustoille. Tavarat eivät tartu kiinni leivinpaperille kuten ritiläpintoihin tarttuisi ja eipähän enää ohuet kasvisviipaleet tipahda ritilöiden välistä hiilille. Grillipelliltä ei myöskään lihoista irtoavat rasvat ja marinadit valu sotkemaan itse grilliä. Leipästen ja pitsojen paistamien onnistui erittäin kätevästi. Pellin käyttäminen on myös hygieenista. Esimerkiksi yleisille grillauspaikoille aika huippu keksintö! Ja tosiaan, mikä parasta, jos käyttää grillipeltiä välttyy itse grilliritilän rassaamiselta ja puhdistamiselta. Jes!


Sagan Facebook sivuilta löytyy lisää vinkkejä ja reseptejä. Herkulliselta kuulostava maissintähkä-resepti menee meillä ainakin kokeiluun! Käynnissä on myös Instagram-kilpailu, jossa ideana on napata grillausaiheinen kuva ja jakaa se Instagramissa tagilla #grillipelti. Kilpailuaikaa on kesäkuun loppuun ja osallistuneiden kesken arvotaan 10 Sagan tuotekassia.

Grillit (ja grillipellit) kuumiksi! Ja yrtti-flatbreadien ohje löytyy siis täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti