lauantai 26. heinäkuuta 2014

Ravintola Kylä 21.7.14

Kesälomat alkoivat sopivasti samalla kun kesäilmat ja helteet. Pyörät alla on tehty jo useampikin lenkki pitkin Lauttasaarta ja Espoon rantoja. Lihiksilläkin käytiin, eikä millä tahansa lihiksillä, vaan Lauttasaaren Voi Poikien Chililihiksillä. Kaikessa rasvaisuudessaan annamme tälle peukkua, Chiliä oli just sopivasti (Jiin mielestä tulta tosin ei ole ikinä liikaa), ei polttavaa, vaan sopiva mausteisuus.

Lihiksistä vähän kevyempään kesäruokailuun. Nimittän salaatteihin. Espoon Tapiolaan on keväällä avattu uusi ruokaravintola, Ravintola Kylä nimeltään. Kylä on omien sanojensa mukaan kodikas ja tasokas ravintola. Sellainen joka Tapiolasta (ja Espoosta) puuttuu, tai siis puuttui ennen Kylää. Kylä sijaitsee aivan Tapiolan ytimessä, samalla paikalla, missä vuosikymmeniä toimi Ravintola Tapiontori. Tapiolassa monia vuosia päivittäin pyörineenä Ravintola Tapiontori vaikutti aina olevan hitusen liian "valkoiset pöytäliinat ja kangasservetit", hitusen liian syrjässä, ja harvoin näki ravintolassa vilskettä / hyvä jos asiakkaita ollenkaan. Toivottavasti Tapiontorin uusin tulokas Kylä onnistuu profiloinnissaan ja monet löytävät paikan. Lounassalaateista ei ainakaan mielestämme mitään moitittavaa löytynyt.Kylässä on nyt heinäkuun ajan kympin salaatti -tarjous aina arki-iltapäivisin, bongasimme mainoksen ja astelimme sisään Kylään. Rauhallista oli, mutta olipa sentään muutamat muutkin äkänneet salaattitarjouksen ja puputtivat menemään. Kylän listalla on vuohenjuusto-, ankka- ja lohisalaatti (normisti iso salaatti 17e) sekä vaihtuva viikon salaatti. Jii valtisi ankkasalaatin ja neiti lohisalaatin. Salaateissa oli kummassakin hyvin sama salaattipohja, pääosan esittäjä siis vaan vaihtui. Pohja oli raikas ja puhtoisen makuinen, salaatinlehtiä, vihreää tankoparsaa, paahdettuja luumutomaatteja, uuden sadon kurkkua ja mansikkaa. Balsamicopohjaista salaatinkastiketta oli sopivasti. Jäimme miettimään, olisiko pieni palanen jotakin juustoa (leipäjuusto, brie...) vielä sopinut salaattien kyytiin. Salaattien kanssa saimme palat kotoisen makuista hiivaleipää. Viereisessä pöytäseurueessa kommentointiin leipää liian tiiviiksi (ihan henkilökunnalle asti), mutta meistä oli kyllä hyvää, kuin kotileipomon leivät.Salaatti on siitä hyvä pääruoka, että tilaa jää jälkkärille, suklaakakulle tässä tapauksessa :) Kakkupala oli tumma ja tuhti, sopivasti ei liian makea, jolla suklaahimon saa hetkeksi taltutettua. Viinit jäi tällä kertaa maistamatta, kun oltiin pyörillä liikenteessä ;)

Kylästä jäi meille palveluineen ja ruokineen mukava kuva. Ruoka oli laadukkaasta ja puhtoisen ja freessin makuista. Tänne voimme tulla uudestaankin, joko lounaalle, joka palaa kesän jälkeen kuvioihin, tai sitten ihan illalliselle. Espoossa ei tällaisia paikkoja juuri ole, joten laita ihmeessä kommenttilootaan viestiä, jos sinulla on vinkkiä hyvästä laaturavintolasta Espoon puolella tai omaa kokemusta Kylästä.


Tähdet: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti